Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizonytalan a 4. és 5. Liga új idénye

Az elmúlt hetekben Sepsiszentgyörgyön és Kovásznán is összegyűltek a megyei labdarúgóélet képviselői, hogy megvitassák a 4. és 5. Liga esedékes rajtját. A Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület által kezdeményezett találkozókon viszont visszafogottan nyilatkoztak a klubképviselők, így továbbra is kérdéses, hogy két év szünet után rendeznek-e majd ismét teljes idényt Háromszéken.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a 2019–2020-es fociidényt félbe kellett szakítani a koronavírus-világjárvány miatt, a 2020–2021-es szezont pedig el sem kezdték. Most már elméletileg végig lehet vinni az új szezont, feltéve, ha eleget tesznek az előírásoknak. A román szövetség által jóváhagyott protokoll szerint azok a labdarúgók, akik koronavírus elleni oltást kaptak, tesztelés nélkül játszhatnak tétmeccseken, ellenkező esetben viszont negatív PCR- vagy gyorsteszteket kell felmutatni: előbbit kéthetente, utóbbit viszont heti rendszerességgel.

Oláh Józseftől, a Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület vezetőjétől megtudtuk, a megyénkbeli labdarúgók elenyésző százaléka oltatta be magát, sem a csapatok, sem az egyesület nem kötelezheti őket erre. Amint az várható volt, a csapatok nem rendelkeznek akkora költségvetéssel, hogy állni tudják a rendszeres tesztelések költségeit, ezek ugyanis a legtöbb klubnál egy vagy két hónap alatt felemésztenék a csapat teljes éves büdzséjét. Érdeklődés lenne, hiszen labdarúgó berkekben régóta várják már az „újraindítást”, ami viszont a jelenlegi körülmények között nem lehetséges. Egyelőre kivárnak, hátha a kormány újabb lazító intézkedéseket vezet be, ebben az esetben akár szeptember végén is elkezdődhetne az idény. A legegyszerűbb viszont az lenne, ha az érintettek oltakoznának, mivel úgy tűnik, csak akkor állhatunk vissza a normál mederbe, ha mindenki be lesz oltva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük