Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szilágyi Áron sporttörténelmet írt

Szilágyi Áron sporttörténelmet írt Sport

Akárcsak 2012-ben Londonban és öt éve Rio de Janeiróban, a tokiói olimpián is Szilágyi Áron nyerte a férfi kardozók egyéni versenyét, és a triplázással sporttörténelmi tettet hajtott végre.

Hirdetés
Hirdetés

Szilágyi Áronon kívül eddig négy nagyszerű elődjének – Fuchs Jenőnek, Kárpáti Rudolfnak, a szovjet Viktor Krovopuszkovnak és a francia Jean-Francois Lamournak – sikerült megvédenie a címét férfi kardban, de egyéniben a triplázás eddig még senkinek nem jött össze. A 31 éves, immár háromszoros olimpiai bajnok versenyző a magyar vívósport 38. ötkarikás aranyérmét, egyben a tokiói magyar küldöttség első dobogós helyét szerezte meg. Vasárnap megszületett a magyarok első ezüstérme is, amelyet az első olimpiáján szereplő Siklósi Gergely szerzett a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében.

Romániának sikerült éremmel zárni a vívóversenyt, hiszen a női párbajtőrvívók egyéni döntőjét játszhatta Ana Maria Popescu. A 2016-ban csapatban aranyérmet szerző bukaresti lány az öt éve, Rio de Janeiróban bronzérmes Szun Ji-vennel állt szemben a szombati fináléban, és egy rendkívül kiélezett asszóban a kínai ellenfele aranytussal nyert. Popescunak ez a második egyéni ezüstérme, mivel 2008-ban, Pekingben is a második lett. A mostani a romániai vívósport 17. olimpiai érme, ebből 4 arany-, 6 ezüst- és 7 bronzérem.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük