Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első, de nem az utolsó!

Az első, de nem az utolsó! Sport

Bravúros győzelmet aratott a Sepsi OSK vasárnap este a labdarúgó élvonal felsőházi rájátszásában, a harmadik forduló zárómérkőzésén 2–1-re nyert az éllovas FCSB vendégeként, és tartja negyedik helyét a ranglistán. A sepsiszentgyörgyi alakulat története első diadalát ünnepelhette a playoffban, ugyanakkor először tudott nyerni idegenben a huszonhatszoros bajnok, huszonháromszoros kupagyőztes fővárosiak ellen.

Nem lehetett panasz a Sepsi OSK játékára, Leo Grozavu legénysége a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtva, fegyelmezetten, precízen futballozva, agresszív letámadásra épülő taktikával kerekedett felül a fővárosi kirakatcsapaton. A sepsiszentgyörgyiek szünetben 1–0-ra vezettek Claudiu Petrila fejesgóljával, a házigazdák válasza a második félidő derekán érkezett a fiatal Octavian Popescu révén. A 75. percben a büntetőket előszeretettel osztogató Colțescu játékvezető a tizenegyespontra mutatott, miután úgy ítélte, hogy a gólzsák Tănaseval szemben Niczuly szabálytalankodott. Gyorsan meggondolta magát, végül az FCSB támadója kapott sárga lapos figyelmeztetést műesésért. Az élvonal gólkirálya a meccs után adott interjúban elismerte, hogy rálépett a labdára, azért esett el. A győztes találatot a 81. percben szerezte meg a zöld mezben játszó háromszéki együttes, pontrúgást követően a csapatkapitány, Bogdan Mitrea volt eredményes. Maradt az 1–2, két és fél évvel az eddigi egyetlen siker után vasárnap este másodszor győzte le az FCSB-t a Sepsi OSK, ráadásul idegenben.

Hirdetés
Hirdetés

A továbbra is negyedik Sepsi OSK mostani győzelmével a címvédőnek „kedvezett”, amit a fővárosi sportsajtó nem mulasztott el hangsúlyozni. Az FCSB nem tudott elszakadni az élen, miután a Kolozsvári CFR szombaton hazai pályán 2–1-re elveszítette a Craiova elleni rangadót, változatlanul egy ponttal vezeti a rájátszást. Újabb hétközi forduló következik, a Sepsi OSK szerdán 16.30-tól a playoffban még nyeretlen Academica Clinceni-t fogadja.

„A fiúk fantasztikus mérkőzést játszottak, nagyot küzdöttek, és mindvégig odatették magukat. Az alapszakaszhoz képest ezúttal bátrabbak voltak támadásban és eredményesebbek a befejezéseknél. Nincs veszítenivalónk a rájátszásban, minden mérkőzésből a legtöbbet próbáljuk kihozni, számunkra a negyedik hely megszerzése az elsődleges cél, az előttünk álló három csapat a bajnoki címért küzd” – nyilatkozta meccs után Leo Grozavu vezetőedző.

Labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 3. forduló: FCSB–Sepsi OSK 1–2 (0–1). Giurgiu, Marin Anastasovici Stadion. Vezette: Sebastian Colțescu (Craiova).

FCSB: A. Vlad – Panțîru (Radunović, 33.), Miron, Haruț (I. Cristea, 46.), Crețu – Oaidă (Vînă, 46.), Șut, Ov. Popescu (Perianu, 70.) – Oc. Popescu, Tănase, Moruțan. Vezetőedző: Anton Petrea. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Mitrea – Petrila (Nouvier, 69.), Păun, Vașvari (Kovács, 87.), Ninaj (González, 69.), Ștefan – Safranko, Golofca (Aganovic, 82.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Gólszerzők: Oc. Popescu (68.), illetve Petrila (28.), Mitrea (81.). Sárga lap: Oc. Popescu (45+2.), Tănase (75.), illetve Dimitrov (11.), Păun (83.). Piros lap: Crețu (90+6.).

További eredmények, felsőház: Kolozsvári CFR – U Craiova 1–2, FC Botoşani – Academica Clinceni 2–1. Alsóház: Aradi UTA – FC Hermannstadt 0–1, Medgyesi Gázmetán – FC Dinamo 4–1, Astra Giurgiu – FC Argeş 0–1, Chindia Târgoviște – Jászvásári Poli 2–0. A Voluntari – Viitorul találkozó tegnapi lapzártánk után kezdődött.

A playoff rangsora:

  1. FCSB 3      2      0      1      5–3  39
  2. CFR 3      2      0      1      5–2  38
  3. Craiova 3      1      2      0      3–2  34
  4. OSK 3      1      1      1      2–2  27
  5. Botoșani 3 1      1      1      4–4  25
  6. Clinceni 3      0      0      3      1–7  22
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük