Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készülhetnek a fináléra

Készülhetnek a fináléra Sport

A Sepsi–SIC hétfő délutáni győzelmével lezárult az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntős párharc a női kosárlabda Nemzeti Ligában. A Mikes-csapat háromból háromszor nyert a Brassói Olimpia ellen, így sorozatban hatodik bajnoki döntőjére készülhet.

Rebecca Tobin kosarával indult a brassói találkozó, majd Pasic büntetőivel és Gardner triplájával 7–0-ra elhúzott a Sepsi–SIC, mire a házigazdák megszerezték első pontjaikat Pesovicnak köszönhetően. Ő volt az egyébként, aki gondoskodott arról, hogy ne szakadjon le túlságosan a házigazda, erőfeszítéseinek köszönhetően 15–16 állt az eredményjelzőn az első tíz percnyi játék végén.

A második negyed elején váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a sepsiszentgyörgyiek végül 23–20 után egy 11–0-s futással megléptek, és 23–31-es állásnál vonultak pihenőre.

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik szakasz elején Gardner duplájával érte el a tíz egységet a különbség, majd Tobin és Gödri-Părău is hozzátette a magáét (23–39). A Cenk-alattiak igyekeztek szorosabbá tenni a találkozót, azonban a zöld-fehérek nem engedtek, tartották a 14–16 pontos előnyüket, a harmadik negyedet Pavlopoulou büntetői zárták, amellyel 36–52-re módosította az állást.

A záró szakasz már pontgazdagabb mederben haladt, Rebekah Gardner és Ioana Ghizilă tartott triplaparádét, amelynek köszönhetően 40–60-nál először növelte 20 pont fölé előnyét a négyszeres bajnok Sepsi–SIC, és innentől már nem volt megállás. A sepsiszentgyörgyi szakmai stáb úgy alakította a rotációt, hogy összességében egyetlen játékos sem töltött 30 percet a pályán. A hajrában egyre nyílt az olló, a 48–78-as végeredményt Cătinean duplája állította be. A Sepsi–SIC behúzta a harmadik mérkőzést is, ezzel megnyerte a párbajt, és bejutott a döntőbe, ahol fennállása ötödik bajnoki címét szerezheti meg.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, elődöntő, 3. mérkőzés: Brassói Olimpia – Sepsi-SIC 48–78 (15–16, 8–15, 13–21, 12–26). Brassó: Corda 4, Pesovic 19/3, Nan 4, Al Ash Hab 10, Mcdonald 11/3, Ciciovan, Frincu, David. Edző: Dan Calancea. Sepsi-SIC: Pasic 4, Orbán 5, Gödri-Părău 8, Tobin 8, Gardner 29/15, Ghizilă 6/3, Pavlopoulou 12/3, Cătinean 2, Kelemen, Mandache 4, Kovács. Edző: Zoran Mikes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük