Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Megtört a nyeretlenségi sorozat

Az FK Csíkszereda szombaton megszakította a másodosztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásában négy meccse tartó nyeretlenségi sorozatát, és Schieb góljával megszerezte mindhárom pontot a Temesvári ASU Poli vendégeként. Suciu Valentin legénysége idegenben fél éve nem veszített meccset, október 24-én a Metaloglobus otthonában kapott ki 2–1-re, azóta minden kiszállásáról legalább egy pontot szerzett (a Poli elleni győzelemmel együtt négy győzelem és öt döntetlen). A csíkiak május elsején a Mioveni-el 1–1-et játszó fővárosi Rapid otthonában lépnek pályára.

Bajnok az Imperial Wet

A Csíkszeredai Imperial Wet végső diadalával zárult az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság. A csíkiak büntetőlövésekkel győzték le a Galaci Unitedot a finálé negyedik mérkőzésén. Az elmúlt három idényben e két csapat vívta a döntőt a kiírásban, a 2018–19-es szezonban a csíkiak lettek bajnokok, míg a tavaly félbeszakadt pontvadászat végén a szövetség a Duna-partiakat nevezte meg aranyérmesnek. A csíki csapat a pályán vágott vissza, és megszerezte második bajnoki címét, egyben duplázott is, mivel korábban a Román-kupát is elhódította. Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, 4. mérkőzés: Galac–Csíkszereda 9–10 (1–1, 3–3, 3–3, 3–3) – büntetőkkel 6–7, gólszerzők Crișan (11.), Araujo (23., 33.), illetve Uhellinton (14., 36., 37.). A három nyert mérkőzésig tartó párharcot az Imperial Wet 3–1-re nyerte.

Ki nevet a végén?

A Chelsea a Real Madrid otthonában szerepel kedden este, s ezzel megkezdődik az elődöntős szakasz a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Chelsea-nek eddig egyszer, 1998-ban sikerült legyőznie a Madridot, akkor az Európai Szuperkupáért kiírt találkozón 1–0-ra diadalmaskodott Monacóban. Ezen kívül a két együttes kétszer játszott egymással, mindkét alkalommal a Nemzetközi Bajnokok Kupája névre keresztelt nyári felkészülési tornán. Ezt a két meccset egyformán a Real nyerte meg, 2013-ban 3–1-re, 2016-ban pedig 3–2-re. Hiányzók tekintetében egyik együttes sem áll rosszul, de a madridiaknál a védelem oszlopát jelentő Sergio Ramos sérülése gondot jelenthet Zidane-nak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük