Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK az egyetlen csapat, amely nem igazolt még játékost a téli szünetben

A Sepsi OSK az egyetlen csapat, amely nem igazolt még játékost a téli szünetben Sport

Javában készül a labdarúgó Szuperliga mezőnye a folytatásra, a téli szünetben mindegyik klub erősített legkevesebb egy új játékossal, kivéve a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely még egyetlen új focistát sem jelentett be az átigazolási szezon alatt.

Hirdetés
Hirdetés

Hadnagy Attila korábban már elmondta, hogy nagy változások biztosan nem lesznek a Sepsi OSK keretében a téli szünetben, maximumom egy-két új játékosra lehet számítani, egyelőre viszont még senkivel sincs megállapodás. Az együttestől azonban távozott Francisco Junior, akit ittas vezetésen kaptak a rendőrök, ezt pedig Diószegi László klubelnök nem tolerálta és a legsúlyosabb büntetést kapta a bissau-guineai középpályás: felbontották a szerződését.

A bajnokság éllovasa, az FCSB két igazolást is bejelentett, a középpályára érkezett a Hermannstadt csapatától Baba Alhassan, míg a támadósorba Luis Phelipe, aki szintén az első osztályban szerepelt eddig, a Jászvásári Poli játékosaként. Egyetlen távozójuk Damjan Djokovic, aki a Bukaresti Rapidhoz csatlakozott, egyelőre ismeretlen, hogy mennyit kap érte Gigi Becali gárdája.

Nagy a mozgás a Kolozsvári CFR keretében, hárman érkeztek a klubhoz, Omar El Kaddouri-nak nem volt aktív szerződése, így ingyen szerezték meg őt, míg Josip Mihalic és David Ciubăncan kölcsönben szerepeltek, ennek lejártával visszatértek a CFR-hez. Yevgen Konoplyanka, Jefté Betancor és Ermal Krasniqi is távozott, utóbbi azonban marad a román élvonalban, immáron a Bukaresti Rapid színeiben futballozik majd.

A jelenleg harmadik helyen álló Universitatea Craiova csak a jobboldali bekk poszton erősített, Pyry Soiri érkezett a finn fővárosból, a hírek szerint ingyen. A középpályáról elment Jasmin Kurtić, a csapat egyik legfontosabb láncszeme. A rutinos labdarúgó 15 bajnokin lépett pályára, 10 alkalommal volt kezdő, ezalatt egy gólt szerzett.

A Sepsi OSK előtt álló Bukaresti Rapid összesen öt játékost jelentett be eddig, Ermal Krasniqi (Kolozsvári CFR), Damjan Djokovic (FCSB) eddig is a Szuperligában játszott, külföldről érkezett Borisav Burmaz (Vozdovac), valamint Florent Hasani (KF Tirana), illetve csatlakozott még Juvhel Tsoumou, aki klub nélküli volt január elsejétől. A keretből távozott Borja Valle, Juvhel Tsoumou és Andrei Ciobanu.

A Szuperliga mezőnyében a téli szünetben 32 játékos távozott aktuális csapatától, összesen 8 080 000 eurót fizetett értük az új együttesük, míg 34 labdarúgó érkezett, mindössze 2 500 000 euróért cserébe. Ebben az időszakban a legdrágább átigazolás Adrian Mazilu nevéhez fűződik, akiért 3 millió kapott a Konstancai Farul, a 18 éves szélső az angol Brightonban folytatja pályafutását. A tengerparti gárda szintén drágán adta el Enes Sali játékjogát (2,78 millió), aki az amerikai Dallashoz igazolt.

Sebestyén Ervin

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások