Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Rapid nyerte a rangadót

A Rapid nyerte a rangadót Sport

A sok helyzetet kihagyó Sepsi OSK 1–0-s vereséget szenvedett Bukarestben a Rapidtól a román élvonal alsóházi rájátszásának szombat esti rangadóján. A két hónapos veretlenségét elveszítő OSK-nak ezzel minimális esélye maradt a playout megnyerésére, több botlást már nem engedhet meg magának a Bergodi-csapat, amely pénteken a sereghajtó Medgyest fogadja.

Hirdetés
Hirdetés

Az első hely megszerzése volt a tét az alsóház két legjobb csapatának rangadóján, a többet kezdeményező Sepsi OSK többször is próbára tette Horatiu Moldovant, aki Andres Dumitrescu és Cătălin Golofca lövését, valamint Marius Ștefănescu próbálkozását is védte. A házigazda fővárosiak nem tudtak veszélyesebb helyzetet kialakítani az első félidőben, azonban szünet után megváltozott a játék képe, Niczuly Rolandnak is akadt dolga, a 26 éves hálóőr Claudiu Belu-Iordache távoli löketét és Vojtus fejesét is kikotorta a léc alól. A piros-fehérek a csereként beállt Gabriel Vasvari távolról ráküldött lövésével veszélyeztettek, amit a hazai kapus védeni tudott. A fővárosiak tíz perccel a vége előtt eldöntötték a mérkőzést, Rares Ilie látványos egyéni akciója végén okos emeléssel mattolta Niczulyt, eldöntve a mérkőzést (1–0). A gól után néhány Rapid-drukker szaladt a pályára, percekig állt a játék. A Sepsi OSK előtt adódott ugyan egy hatalmas egyenlítési lehetőség, de Askovszki két méterről, senkitől sem zavartatva fölé fejelte a labdát. A szentgyörgyiek első vereségüket szenvedték el a rájátszásban, ezzel a forduló végére elveszíthetik második helyüket, míg a bukarestiek megerősítették vezető helyüket a tabellán.

„Ez volt a legtöbb, amit tehettünk. Öt játékost lecseréltem a kupameccshez képest. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, irányítottuk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki. Fizikailag nem tudtunk jobbat nyújtani, nagyon nehéz három meccset intenzíven végig focizni egy hét alatt. Nem hibáztathatom a játékosokat semmiért. A Rapid százszázalékos a rájátszásban, tekintve a menetrendjüket nagy az esélyük, hogy ezt meg is tartsák” – nyilatkozta meccs után Cristiano Bergodi vezetőedző.

Labdarúgó 1. Liga, rájátszás, alsóház, 6. forduló: Bukaresti Rapid–Sepsi OSK 1–0 (0–0). Bukarest, Rapid-Giulesti Stadion, 13 000 néző. Vezette: Horia Mladinovici. Rapid: Moldovan – Iordache (Stahl, 55.), Săpunaru, Grigore, Morais – Kait, Ioniță (Dandea, 55.), Albu – Carnat (Pănoiu, 79.), Vojtus (Marzouk, 90+3.), Ilie. Edző: Adrian Mutu. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bălașa (Ispas, 83.), Mitrea, Dumitrescu – Bărbuț (Askovszki, 72.), Păun, Aganovic (Vașvari, 61.), Ștefănescu (Fülöp, 82.) – Golofca (Tincu, 72.), Tudorie. Edző: Cristiano Bergodi.

Gólszerző: Ilie (80.).

További eredmények: Academica Clinceni – CS Mioveni 0–2, Medgyesi Gázmetán – Bukaresti Dinamo 0–1, Aradi UTA – Chindia Târgoviște 1–0. Ma 15.30-tól rendezik a FC Botoșani – FC U Craiova mérkőzést.

 

Az alsóházi rájátszás állása:

  1. Rapid 6      6      0      0      18–1        38
  2. Sepsi OSK 6      4      1      1      11–2        33
  3. Botoșani 5 3      0      2      8–5  32
  4. Aradi UTA 6      3      0      3      8–4  29
  5. Craiova 5      3      2      0      9–2  28
  6. Mioveni 6      4      1      1      9–5  28
  7. Târgoviște 6      1      1      4      4–6  22
  8. Dinamo 6      2      1      3      5–7  16
  9. Clinceni* 6      0      0      6      0–19        -3
  10. Medgyes* 6      0      0      6      1–22        -27

*pontlevonás

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. április 25., 8:14
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ezért kár ordítani, hogy afară cu ungurii din țară!😁 2 magyar? maradt a csapatba, abból is 1 pár percet játszodt!!! A magyar állam & a sztgy i polgármeisteri hivatal jobb lenne 1ébbe fektetné a pénzét!!! Több fiatal gyereknek kellene rendezni változatos sporttevékenységet!!