Vigyázni a zsidózással

Vigyázni a zsidózással Románia

Börtönnel büntetik az antiszemita megnyilvánulásokat ezentúl Romániában annak a bukaresti képviselőházban csaknem egyhangúlag – egyetlen tartózkodás mellett – elfogadott törvénynek az alapján, amelyet ki is hirdetett Klaus Johannis államfő.

A törvénytervezetet közösen terjesztette elő a román parlament valamennyi frakciójának egy-egy törvényhozója. Indoklásuk szerint az interneten és közösségi fórumokon terjedő antiszemitizmus megfékezése érdekében szükség van arra, hogy az – idegengyűlölet büntetéséről rendelkező – általános rendelkezéseken kívül a zsidósággal szembeni gyűlöletkeltés visszaszorítására és megelőzésére külön jogszabályt hozzanak.

A törvény kezdeményezői szerint a jogszabály azt az egységesített meghatározást használja az antiszemitizmusra, amelyet a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség 31 országa 2016-ban, a román soros elnökség idején fogadott el. Ennek megfelelően zsidók elleni gyűlölködésnek minősül minden olyan fizikai vagy szóbeli megnyilvánulás, amely a zsidók vagy a zsidó közösségi és egyházi intézmények ellen irányul.

A törvény értelmében 3 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtják az antiszemita megnyilvánulásokat és az antiszemita jelképek nyilvános terjesztését, illetve háromtól 10 évig terjedő börtönnel az antiszemita jellegű szervezetek létrehozását vagy azok pénzelését.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. július 4., 17:44
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Enyi barmot egy hallomba nem látott a világ,nemrég kiengedtek egy csomo bűnözött a börtönökből most meg ilyen dolgokkal foglalkoznak.Tolvaj,Hazug,Komunista társaság.

 • User
  Dátum: 2018. július 6., 14:03
  ÉRTÉKELÉS: -8

  Dátum: 2018. július 6., 11:13 perci beironak uzenem – Vigyazz zsidozgato baratom, a konnyen kaphatsz egy feljelentest tolem. Antiszemitizmus eszmek terjeszteseert . Csak tovabb irogass es feljelentelek.

 • User
  Dátum: 2018. július 6., 16:16
  ÉRTÉKELÉS: -7

  Nagyon jo torvenyt fogadtak el Dragneaaek. Bortonbe a gazember, antiszemita, soviniszta, uszitokkal !!!!! Ezek nem valok Europaba !!!!! Szaud Arabiaba, Iranba ,Irakba ,Afganisztanba kellene szamuzni oket igazsag szerint. De az elfogadott torveny his jo, REMELEM MEGTELIK A BORTON ezekkel a fergekkel !
  Europa a kereszteny es zsido-kereszteny kultura otthona !!!!

 • User
  Dátum: 2018. július 6., 18:49
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Es a masik kommentelonek uzenem,hogy en fogom foljelenteni amiert feregnek nevezett.En senkit nem fergeztem,se nem uszitoztam a kommentembe.Ha ebbe a tv musorba errol a temarol volt szo (Realitatea tv jul 5-i ,Rares Bogdan musora 22.00)akkor barkinek joga van a temat kommentalni es velemenyt nyilvanitani egy demokratikus orszagban.Egy nemzeti adon ott ugy latom lehet uszitani a # Rezist-eseket,hogy ne feljenek es alljanak szembe a rendorokkel,meg akkor is ha ezek beviszik oket.Ezt Oreste mondta es azokrol a zsido uzletemberekrol is o mondta,hogy gazemberek.En honnet ismernem oket,ha ebben a musorban nem hangzott volna el a nevuk es az ,hogy mivel foglalkoznak itt Romaniaban.En csak a musort kommenteltem es ehhez nemcsak nekem,hanem minden roman allampolgarnak joga van,hiszen ellenkezo esetben nem beszelhetunk demokraciarol es szolasszabadsagrol.

 • User
  Dátum: 2018. július 6., 20:35
  ÉRTÉKELÉS: 3

  No akkor folytassuk az emberek tajekoztatasat.A filmecske cime:Memorandum inaltei tradari-az amit a realitatea tv bemutatott tegnap este es amely latom egyesekben nagy folhaborodast keltett.Ebben a filmben meg sok nev szerepel akik a Psd kampanyat elosegitettek.Sefi Shaked,Ariel Deri-a film szerint mindketto utan nyomozas folyt Izraelben adocsalas es vesztegetesert.Ariel Deri el is volt itelve 1999-ben csalasert.Moshe Klughaft aki Izraelben egy radikalis jobboldali partnak volt a kampanyfonoke az IMTIRTZU extremista partnak.Asaf EIisini,a szerbeknel is reszt vett a valasztasi kampanyban-korrupcios ugyekert nyomozva volt.Aztan itt van ket kandidatus a PSD listajan.Armand Schor es Colette Avital-ez utobbit Dan Ioan Popescu(PSD) Romania elnoki funkciojara is javasolta.Es a filmnek itt ezzel meg nincs vege,ugyhogy hamarosan folytatjuk!

 • User
  Dátum: 2018. július 6., 22:55
  ÉRTÉKELÉS: -4

  A kandidátus az egy tudományos fokozat. A nyelvezet, ékezetek hiányában is hazafias: extremista, funciojara, nyomozva volt. De lényegében igaza van, az én macskámat is megerőszakolta egy kandúr, persze kiderült hogy az is zsidó volt.

 • User
  Dátum: 2018. július 7., 7:07
  ÉRTÉKELÉS: 5

  “Europa a kereszteny es zsido-kereszteny kultura otthona”.Szoval szerinted ket kereszteny kultura van.Jo tudni.Es mondd mibol all a ti europai kulturatok a Public disgrace filmekbol aminek nagyreszet Budapesten filmezitek?!Vagy talan a Gang -bang es S.M. filmekbol.Hat en ebbol a te “kereszteny” Europadbol nem kerek.Akkor tenyleg megfontolom amit irtal nekem es emigralok Irakba.Ott legalabb a csaladot az iszlam vedelmezi es szentnek tartja.Nem ugy mint a te “kereszteny”Europadban.

 • User
  Dátum: 2018. július 7., 11:12
  ÉRTÉKELÉS: 6

  “Memorandum inaltei tradari “(3-ik resz).Ahogy megigertem folytatjuk e filmecske bemutatasat.Ime mirol szol tovabb a film:2016-ban egy Liviu Dragnea altal vezetett PSD-s delegacio latogatast tesz Izraelben.Itt egy hivatalos ebed kereten belul(vagy talan nem hivatalos,mert romanul ugy jelinik meg a filmen,hogy “in cadrul unui dineu”)az Europai Zsido Kongresszus elnoketol,Moshe Kantor-tol,Dragnea elvtars megkapja e szervezet legnagyobb kitunteteset,romanul”Compasul Ierusalimului”Aztan bemutatja tovabb a film a verespataki banyaval kapcsolatos egyaltalan nem tiszta dolgokat es megemliti,hogy Benny Steinmetz-t akit Romaniaban tobb tarsaval egyutt a DNA is birosag ele citalt,tehat Steinmetzt 2016-ban letartoztatjak Izraelben csuszopenz adas-vetele es penzmosas vadjaval egy Guynea-i banyavallalat ugyeben ahol az okozott kar(prejudiciu) 20 milliard dollar!Romaniaban a DNA altal birosagra citalt uzletemberek kozt szerepel meg Steinmetz tarsa ,Tal Silberstein aki regebb Adrian Nastase tanacsosa volt es Shimon Shavez,a volt izraeli miniszter Itzhak Rabin kabinet igazgatoja.Ez is Steinmetz embere.Az izraeli sajto azt gyanitja,hogy ezek harman Benjamin Netanyahu elocsatarai es okkult osszeeskuvesrol ir.Es most kerdem en,hogy ha ilyen osszeeskuvesek tortentek Romania ellen es orszagunk kincseit ilyen zsido maffiozok kezere jatszotta a PSD,akkor ebben mi a zsidozas.Hiszen ha zsidok az elkovetok,akkor senki nem irhatja azt,hogy azok a “tolvaj nemetek”.Vagy talan egyesek ezt szeretnek,mert ok azt szerettek volna,hogy ezek a dolgok titokba maradjanak.Mivel a filmecske vegen azt irta romanul “VA URMA” igy kivancsian varjuk a folytatast.Nekem a Realitatea TV nem tartozott soha a kedvenceim koze,de most csak annyit mondhatok,hogy Bravo Oreste!

 • User
  Dátum: 2018. július 7., 18:03
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Ha egy cica drámája ilyen nyelvezetet vált ki Önből, az mély szellemiség bizonyítéka. És mivel úgy tűnik, többen is vannak egy ellen, ez elégséges magyarázat a hősies kiállásra.

 • User
  Dátum: 2018. július 7., 21:40
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Vitrinbe kitenni, kihelyezni szoktak dolgokat, nem kiírni, mert az nem faliújság. Kiírni pályázatot is lehet, példának okáért, ha egy illem- és nyelvtanárra van szükségünk.

 • User
  Dátum: 2018. július 8., 11:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az izraeli ujsagirok mar 2013 ota nyomoztak a Steinmetz ugyben.A Szekely Hirmondo miert nem tajekoztatja olvasoit soha az orszagunkat kirablo kulfoldi maffiak es hazai csatlosaik ugyeirol?! Vagy talan ugy gondolja,hogy jobb ha a szekely ember nem tud ezekrol a dolgokrol?! Mert ha ez igy van akkor valakiknek nagyon erdeke,hogy a szekelyek elol elhallgassak az ilyen ugyeket.

 • User
  Dátum: 2018. július 12., 23:03
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Na tessek lakjal jol Oreste -vel !! A mai nap hire tobbek kozott ez is – “…RAZVAN CIOBANU, RALUCA BADULESCU SI ORESTE, AUDIATI LA DIICOT INTR-UN DOSAR DE TRAFIC ȘI CONSUM DE DROGURI! ” A hir forras a CAN CAN .ro datum 2018 jul.12 Ha hallgattal volna, okos maradtal volna. De nem,kell neki Oreste, na most megkaptad, Orestezzel tovabb !!! :))))))

 • User
  Dátum: 2018. július 13., 7:58
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Igy van . Ez is egy bizonyitek arra,hogy Romaniaban ugyanugy mint Beke Istvan es Szocs Zoltan ellen Oreste ellen is koncepcios pert keszulnek inditani,hamis vadak alapjan.Ha olyan rosszindulatu volnek mint amilyen te vagy kedves kommentelo,akkor azt mondanam,hogy megerdemli mert annak idelyen ok is(Realitatea tv) osszejatszodtak a hatalommal Bekeek ellen.Most legalabb a sajat boren erezheti,hogy milyen orszagban el.De sajnos ennek ep eszu ember nem orvendhet.Mert ezek szerint ebben az orszagban ilyen koholt vadak alapjan barkirol barmikor hamis vadakkal doszart lehet osszeallitani csak azert mert szembe mert szallni a hatalommal es ki merte mondani az igazat.Ezek szerint Romaniaban barkit be lehet csukatni koholt vadakkal! Ez nem demokracia barataim ami itt vegbemegy,hanem csufabb a Sztalinista NKVD diktaturajanal! Ugy hogy orvendezhetsz baratocskam.A bolond is a farkanak orvendett!

 • User
  Dátum: 2018. július 13., 15:13
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Persze , mert te hatarozod majd meg melyik a koncepcios per es melyik nem az. Vedjed tovabbra is Oreste-t es peldalozz vele,ez is azt bizonyitja hogy korabban is nagyon frusztralt voltal mert egy ilyen alakkal peldalozol akit majd miutan peldaloztal ket napra elvitt a Diicot letortel mint a bili fule BARATOCSKAM. Minden igazsag kiderul egyszer ezt ne felejtsd el , az Isten nem szereti a nagykepuseget, bekepzeltseget azokat akik azt gondoljak hogy mekkora vagany megmondoemberek es ok egyes egyedul az igazsag birtokosai. Mint amilyen te is vagy . Megis milyen jogon MONDASSZ TE ITELETET MASOK FELETT ? Istenrol hallottal mar ? Szerintem nem; mert te azt kepzeled magadrol hogy te vagy az.
  Osztod a masok baromsagait , a ketbittes Orestes, rezistes,realitateas agyaddal. A Realitatea het eve nem fizet adot az allakasszaba, es te ilyen korrupt tarsasaggal peldalozol.

 • User
  Dátum: 2018. július 13., 17:24
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Rezistes kocsogtol nem varhatsz jobbat mint ahogyan Magyarhonban ugy itten is hisztiznek ,oresteznek,realitateznak, es ok alkotjak a tobbseget meg ok a demokratak es az emberi jogok szoszoloi..

 • User
  Dátum: 2018. július 13., 17:11
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Azoknak akik minuszozzak a kommenteket Orestevel,most ajanlok egy jo kis dokumentumfilmet melyet a Youtube-on nezhettek meg.Cime:AICI NU-L AVEM DECAT PE DRAGNEA.Hat barataim ha azt akarjatok,hogy az egesz orszag ugy nezzen ki mint Teleorman megye,akkor szivet neki csak partfogoljatok ezt a gazembert.Mert ez a dokumentumfilm bemutatja,hogy ebben a megyeben minden a Dragneae es a fiae,csak sajnos elkepeszto ahogyan ez a megye kinez.Egy eredeti kakas ez a Dragnea mely egy Teleorman nevu szemetdomb koronazatlan kiralya.Es ahogyan a film bemutatja,falvak maradnak uresen,mert ebbol a megyebol minden ep-egeszseges es ep eszu ember menekul.Nezzetek meg a filmet a Youtube-on meg mielott minuszoznatok a kommentemet!

 • User
  Dátum: 2018. július 13., 19:30
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Magyarorszagon Orbanoztak bortonbe akartak csukatni, itt pedig Dragneaznak es ot akarjak bortonbe tenni. Mind a ketto zsidoellenes ,beketlenkedo ,allandoan ellenseget kereso ,antiszemita felhangu. Veletlen egybeeses ? Szerintem nem.

 • User
  Dátum: 2018. július 13., 20:15
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Persze mert hiszi a piszi hogy neked az a legnagyobb gondod , hogy a Teleorman megye mikent nez vagy mikent nem nez ki. :))))) Latszik a beirasaidrol hogy teged nem Teleorman megye erdekel ; sem az ottani emberek,hanem te egy fizetett trollocska vagy aki a hazug berkomentelessel keresi a mindennapijat. Ugyanazok mint regen a kommunista agitatorok, besugok .