Hirdetés
Hirdetés

Timmermans az aggályos kérdések mielőbbi megoldására szólította fel a kormányfőt

Timmermans az aggályos kérdések mielőbbi megoldására szólította fel a kormányfőt Románia

Az aggályos kérdések mielőbbi megoldására szólította fel Viorica Dancila román kormányfőt Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke szerdán Brüsszelben.

Timmermans a találkozó után kijelentette, hogy egyre növekvő aggodalommal figyelik a romániai fejleményeket, különösen az igazságszolgáltatás területén.

Hozzátette, sürgős előrelépésre van szükség a következő hetekben a kifogásolt ügyek mindegyikében.

Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője arról számolt be, hogy Timmermans egy hónapon belül már másodjára tárgyalt Dancilával, és a mostani találkozón is nyílt, őszinte párbeszédet folytattak.

A tájékoztatás szerint a felek megállapodtak, szakértőik a jövő héten összeülnek, hogy megoldást keressenek a problémákra.

Dăncilă: Timmermans értékelte a román elnökség “figyelemreméltó teljesítményét”

Frans Timmermans értékelte a román elnökség “figyelemreméltó teljesítményét” az Európai Unió Tanácsának élén – jelentette ki szerdán az Antena 3 televíziónak adott interjúban Viorica Dăncilă kormányfő.

“Az első alelnök értékelte Románia figyelemreméltó teljesítményét az Európai Unió Tanácsának élén (…) és azt mondta: jelentős előrelépéseket értünk el számos napirenden lévő problémában” – hangoztatta a kormányfő.

Dăncilă sajnálatát fejezte ki, hogy a román kormány nem kap hasonló elismerést a román államfő részéről.

(MTI/Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük