Hirdetés
Hirdetés

Tăriceanu: a második forduló egyik ajánlata sem meggyőző számomra

Tăriceanu: a második forduló egyik ajánlata sem meggyőző számomra Románia

Az államelnöki választások második fordulójának egyik “ajánlata” sem “meggyőző” számára, jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

“Meg fogom vitatni a kollégákkal az ALDE vezetőségében, hogy ajánljunk-e voksolási javaslatot, tekintve, hogy az első fordulóban az ALDE tagjainak 70%-a Mircea Diaconura szavazott. Gondolkodunk még. Emellett úgy vélem, hogy választótáborunk modern, liberális gondolkodású, amely képes elemezni a helyzetet, és ha már liberálisok vagyunk, az a normális, hogy megadjuk nekik a választás szabadságát, mert ami engem illet, számomra egyik ajánlat sem annyira meggyőző a második fordulóban. A végleges döntést azonban a vezetőségbeli kollégákkal együtt hozzuk meg. (…) Ezt követően, lehet, hogy lesz egy ajánlásunk, lehet, hogy nem lesz, hanem hagyni fogjuk választóinkat, hogy úgy voksoljon mindenki, ahogy jónak látja, de az a lehetőség is fennáll, hogy ne menjünk el szavazni” – fejtette ki Tăriceanu szerda este a România TV-ben.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a kampányviták hiányáról az államelnöki választások második fordulójában, Tăriceanu azt válaszolta, hogy ez az első forduló előtti kampányban tapasztalt helyzet meghosszabbítása, és “súlyos demokráciadeficitre” utal, mindazonáltal nem hiszi, hogy a kampányvita sokat változtathatna a választási eredményeken.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük