Felhívás!

Orban: álhír, hogy Johannis fülhallgatóval jelent volna meg a sajtóértekezleten

Orban: álhír, hogy Johannis fülhallgatóval jelent volna meg a sajtóértekezleten Románia

Álhír, hogy Klaus Johannis államelnök fülhallgatót hordott volna a sajtótájékoztatóján, szögezte le Ludovic Orban kormányfő szerda este.

“Nem volt fülhallgatója” – mondta Orban a Digi24 műsorában.

A kormányfő szerint az álhírek terjesztése jellemző a Szociáldemokrata Pártra (PSD).

“Sajnálom, hogy tovább folyik a mocskolódás. Láttam azt a fotót, amelyen az államelnök állítólag fülhallgatóval áll az újságírók előtt. Sajtóértekezletét követően beszélgetett az újságírókkal. Mindenki láthatta, hogy nem volt fülhallgatója. De ez a PSD kommunikációs stílusa, az álhírek terjesztése. (…) Az államelnök nyílt, emberközeli kampányt folytat, készen áll válaszolni bármely neki feltett kérdésre. Meggyőződésem, hogy a román állampolgárok értékelni fogják ezt” – mondta Ludovic Orban.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a kampánystratégia, ha további ilyen hírek jelennek meg, Orban azt válaszolta, hogy minden “hazugságot” meg fognak cáfolni.

A Klaus Johannis államelnök által bejelentett vitát illetően Orban kifejtette, azt minden állampolgár követni tudja majd.

“Nem hinném, hogy egy olyan vitát, amelyen nagyon sok újságíró, politikai elemző vesz részt, akik bármilyen kérdést feltehetnek, közöttünk zajló vitának lehetne nevezni. Ez is szemenszedett hazugság. Azt a vitát minden állampolgár követheti a tv-csatornákon” – hangsúlyozta Ludovic Orban.

Klaus Johannis második mandátumáért versenybe szálló államfő a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházában tartott szerdai sajtóértekezletén kijelentette, nem fogadja el a vitát Viorica Dăncilával, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével, hanem saját kampánystábjával szervez egy találkozót politológusokkal, véleményformálókkal és újságírókkal.

“Nagyon is megértem az igényt, hogy a második fordulóban maradt jelöltek között egy valódi vitát rendezzenek. Mivel azonban nem fogadom el a vitát Viorica Dăncilával, a stábommal jövő kedden egy vitát szervezek, amelyen meghívott politológusokkal, véleményformálókkal és újságírókkal megtárgyaljuk a most záruló mandátumom eredményeit, illetve azokat a terveket, amelyeket a reményeim szerint megszerzendő második elnöki időszakom alatt meg szeretnék valósítani. Egy nyitott, alapos beszélgetés lesz, amely biztosan tetszeni fog a románoknak” – vélekedett Johannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.