Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Támogatást kapnak a családok a mesterséges megtermékenyítés költségeire

Támogatást kapnak a családok a mesterséges megtermékenyítés költségeire Románia

Anyagi támogatást nyújt a kormány a mesterséges megtermékenyítés költségeinek fedezésére a családoknak és az egyedülálló nőknek. 2022-ben 2.500 pár vagy egyedülálló kaphat támogatást, de az a cél, hogy 2023-tól kiterjesszék 10 ezer kedvezményezettre. Ezzel a kormány segíteni akarja azokat a családokat, akik egészségügyi okok miatt nem tudnak, de szeretnének gyermeket vállalni.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányhatározat szerint azok a 20-45 év közötti nők kaphatnak támogatást, akiknek erre orvosi ajánlásuk van, egy évben pedig három beavatkozást támogat az állam, beavatkozásonként 15 ezer lejjel.

A jogszabállyal a kormány az egyre inkább csökkenő születésszámot akarja növelni, és a családokat akarja támogatni abban, hogy minden kívánt gyermek megszülethessen.

Az erre vonatkozó metodológiát 30 napon belül dolgozza ki a kormány, ezután lehet majd ismerni a feltételekre vonatkozó részleteket.
 
A kormányülés elején Gabriela Firea családügyi miniszter rámutatott, reményeik szerint az intézkedés hozzájárul majd a demográfiai hanyatlás megállításához. Mint mondta, tavaly mindössze 180 ezer gyermek született Romániában, és idén eddig ennél 20 százalékkal kevesebb. Sokan anyagi megfontolásból nem vállalnak gyereket, de egyre több olyan pár van, amelyeknek egészségügyi okok miatt nem születik gyerekük. Romániában minden ötödik pár meddőséggel küzd, és sokak számára lehetetlen a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges összeg előteremtése. Az ő segítségükre siet a kormány a 15 ezer lejes támogatással – szögezte le Firea.
 
(közlemény/Agerpres, fotó: pexels.com)
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 7., 20:35
    ÉRTÉKELÉS: -5

    Tobb not is ismerek, aki mestersegesen csinaltatott gyereket, mert utalja a ferfiakat, egyre tobben vannak ilyenek, finnyasak. Mas no meg a ferjenek nem engedi meg, az meg ha nem jar felre akkor emiatt valik a ferfi termeketlenne. Aki tanult biologiat tudja, hogy naponta szazezer szamra termelodik a himivarsejt. Annak ki kell jonnie, hanem betokosodhat.
    Ha fiatal koraban kieli magat sok no akkor az is lehet a baj forrasa, az abortuszok is negativan befolyasoljak. De sok esetben a parok mar joval 40 folott akarnak gyereket es a biologiai ora utott arra. Szep vilag!