Felhívás!

Szerdától megkezdődhet a 12-15 éves gyerekek immunizálása

Szerdától megkezdődhet a 12-15 éves gyerekek immunizálása Románia

Szerdán megkezdődhet a 12-15 éves korosztály beoltása a Pfizer/BioNTech vakcinájával – tájékoztatott hétfőn a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság.

“Szerdától, június 2-ától megkezdődhet a 12-15 éves gyerekek immunizálása COVID-19 ellen a Pfizer/BioNTech gyógyszervállalat vakcinájával. Ennek az a feltétele, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által előírt valamennyi eljárási kritérium teljesüljön, a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően” – olvasható a CNCAV tájékoztatásában.

Az Európai Gyógyszerügynökség május 28-án közölte, hogy ajánlja az említett oltóanyag alkalmazását COVID-19 ellen az említett korcsoport immunizálására. A két dózist 21 napos eltéréssel kell beadni.

A 12-15 évesek beoltásához június elsejétől az oltási platformon a szülők vagy törvényes gyám fiókjáról lehet előjegyzést kérni, de előzetes regisztráció nélkül is lehet élni az immunizáció jogával az oltóközpontokban, a családorvosi rendelőkben vagy az oltási maratonok, drive-thru oltási akciók során.

A szülői beleegyezési űrlap letölthető a ROVACCINARE oldalról, majd az oltóközpontban a szülőnek vagy gyámnak, illetve a beoltandó kiskorúnak személyazonossági okmánnyal kell igazolnia magát. A 14 év alatti gyerekek identitását születési bizonyítvánnyal igazolják.

Az EB jóváhagyta a Pfizer/BioNTech-vakcina használatát a 12-15 éveseknek

Az Európai Bizottság jóváhagyta a 12-15 éves gyerekek számára is a Pfizer/BioNTech vállalatok közösen fejlesztett, Comirnaty nevű, koronavírus elleni vakcinájának használatát az Európai Unióban – közölte Sztella Kirikiádisz, az egészségügyért felelős uniós biztos Twitter-üzenetben hétfőn.

Az Európai Bizottság engedélye az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteki ajánlását követte. Az ügynökség a vakcina vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy az oltóanyag minden 12 évesnél idősebb embernél biztonsággal alkalmazható a koronavírus-fertőzés megelőzésére.

Az uniós biztos közölte, a jóváhagyást követően a tagállamok saját hatáskörben dönthetnek a vakcina alkalmazásáról a jelzett korosztály esetében.

(Agerpres/MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások