Hirdetés
Hirdetés

Szabadlábon védekezhet a helyi rendőrt bántalmazó székelyudvarhelyi férfit

Szabadlábon védekezhet a helyi rendőrt bántalmazó székelyudvarhelyi férfit Románia

Szabadlábon vizsgálják ki azt a székelyudvarhelyi férfit, aki hétvégén bántalmazott egy helyi rendőrt és kárt okozott az általa vezetett autóban. A bíróság ugyanis elutasította az előzetes letartóztatására vonatkozó vádhatósági kérelmet.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája szerint a székelyudvarhelyi bíróság elutasította az előzetes letartóztatási kérelmet, és 60 napra hatósági felügyelet alá helyezte a 37 éves férfit, akit előzőleg 24 órára vettek őrizetbe testi sértés, egyéb erőszakos cselekedetek és rongálás miatt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított többször megütötte a 20 éves G.R.-t, majd snowmobiljával hosszasan követte a fiatalember által vezetett gépkocsit és többször nekiment.

Katona Loránd, a székelyudvarhelyi városi rendőrség parancsnokhelyettese elmondta, az eset szombatról vasárnapra virradóra történt a Madarasi-Hargitán, egy panzióban, ahol a szolgálaton kívül levő, 20 éves helyi rendőrt “egy jól ismert székelyudvarhelyi üzletember’ megfenyegette és távozásra szólította fel.

A rendőr nem ment el, ám amikor később elhagyta az épületet, a fenyegető utána ment, többször megütötte és megrúgta, súlyos arcsérülést okozva.

Hirdetés
Hirdetés

Katona szerint a rendőr barátai segítségével beült egy autóba, telefonált a 112-es egységes segélyhívószámra, miközben az üzletember egy motoros szánnal 20 kilométeren át üldözte őket, és megrongálta a gépkocsit. A rendőrség szerint az ütlegelés azt követően is folytatódott, hogy a menekülők gépkocsija elakadt egy hóbuckában, amelynek nekilökték a szánnal.

Az áldozat orrcsonttöréssel és arcsérüléssel került kórházba.

A parancsnokhelyettes szerint mindennek a hátterében az állt, hogy az üzletember ‘elégedetlen volt a helyi rendőrök tevékenységével’, mivel többször megbírságolták őt.

A rendőrség még aznap éjjel őrizetbe vette az agresszort, és előzetes letartóztatásba vételét javasolják rongálás és ütlegelés miatt. A bíróság azonban nem hagyta jóvá az előzetes letartóztatásra vonatkozó kérelmet, így a tettes szabadlábon védekezhet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük