Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sebességkorlátozást vezethetnek be a német autópályákon a klímaváltozás miatt

Sebességkorlátozást vezethetnek be a német autópályákon a klímaváltozás miatt Külföld

Hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátást, 130 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnének be a német autópályákon.

A német autópályákon semmi nem korlátozza a haladási sebességet, amit többen, például a témában megszólaló Bild is a német autóipar minőségével indokol.

Ezért is annyira felfokozott most a hangulat a témában, ugyanis egy kiszivárgott kormányzati dokumentum arról tesz említést, hogy a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében konkrét sebességkorlátozást kellene bevezetni.

Hirdetés
Hirdetés

A szakértők szerint a rendelkezés a környezetvédelmet szolgálja, amire a Párizsi Klímaegyezményben vállaltak is „kényszerítik” a német kormányt, hiszen ők is aláírták, hogy csökkentik az ország a szén-dioxid-kibocsátását.

Mivel egyelőre csupán tervezetről van szó, konkrét intézkedésre nem került sor, illetve ha történik is, még nem világos, milyen feltételek mellett és egyáltalán mikortól léphet életbe.

A dokumentáció mindenesetre kiegészítő javaslatokat is tartalmaz, hogy a vállalásnak gyakorlati haszna legyen: ezek közé sorolták például az üzemanyagok fokozatos megadóztatását, továbbá annak tervét, hogy több elektromos és hibrid autó cirkáljon az utakon.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások