Felhívás!

Sebességkorlátozást vezethetnek be a német autópályákon a klímaváltozás miatt

Sebességkorlátozást vezethetnek be a német autópályákon a klímaváltozás miatt Külföld

Hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátást, 130 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnének be a német autópályákon.

A német autópályákon semmi nem korlátozza a haladási sebességet, amit többen, például a témában megszólaló Bild is a német autóipar minőségével indokol.

Ezért is annyira felfokozott most a hangulat a témában, ugyanis egy kiszivárgott kormányzati dokumentum arról tesz említést, hogy a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében konkrét sebességkorlátozást kellene bevezetni.

A szakértők szerint a rendelkezés a környezetvédelmet szolgálja, amire a Párizsi Klímaegyezményben vállaltak is “kényszerítik” a német kormányt, hiszen ők is aláírták, hogy csökkentik az ország a szén-dioxid-kibocsátását.

Mivel egyelőre csupán tervezetről van szó, konkrét intézkedésre nem került sor, illetve ha történik is, még nem világos, milyen feltételek mellett és egyáltalán mikortól léphet életbe.

A dokumentáció mindenesetre kiegészítő javaslatokat is tartalmaz, hogy a vállalásnak gyakorlati haszna legyen: ezek közé sorolták például az üzemanyagok fokozatos megadóztatását, továbbá annak tervét, hogy több elektromos és hibrid autó cirkáljon az utakon.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások