Felhívás!

RÖVIDEN

Előzetesben a rabló

Előzetes letartóztatásba helyezték a vajdahunyadi várban történt rablás fő gyanúsítottját, a bíróság 30 napos vizsgálati fogságot rendelt el ellene. A gyanúsítottat pénteken fogták el és vették őrizetbe a vajdahunyadi városi kórház ortopédiai osztályán, ahova néhány nappal azelőtt utalták be, mivel lábproblémákra panaszkodott. A 30 éves férfi büntetett előéletű, több, külföldön elkövetett rablás miatt is vizsgálódtak ellene, ebben az ügyben minősített lopással gyanúsítják. A vajdahunyadi vár pénztárát múlt héten keddre virradó éjszaka rabolták ki, a becslések szerint több mint 170.000 lejt vittek el, a május 1-jei hosszú hétvége teljes bevételét. Az egyik őr jelentette az esetet a rendőrségnek kedd reggel, amikor észrevette, hogy betörték a pénztárhelyiség ablakát. A vajdahunyadi vár őrzését magáncég látja el.

Földrengések szombaton

Két, a Richter-skála szerinti 4-es, illetve 3-as erősségű földrengést mértek szombat este Vrancea és Buzău megyében, másfél óra különbséggel – közölte honlapján az országos földfizikai intézet. Az első, 4-es erősségű földmozgás Buzău megyében következett be 1 perccel 20 óra után, 130,5 km-es mélységben. Az epicentrumához legközelebb eső települések Nehoiu (10 km), Bodzaforduló (42 km), Kovászna (43 km). Második alkalommal, 21 óra 36 perckor Vrancea megyében rengett a föld. A 3-as erősségű földmozgás epicentruma 162,7 km-re volt a felszín alatt. Ez a földrengés Kovászna várostól 49 km-re következett be. Május eleje óta hat földrengést jegyeztek az országban, ezek a Richter-skála szerinti 2,5 és 4,2 közötti erősségűek voltak. Az idei legerősebb földmozgás február 8-án következett be Buzău megyében, és 5-ös erősségű volt.

Biztonságos határokért

Román és szerb határrendészek közösen fognak járőrözni a két ország határán az illegális bevándorlás és a határmenti bűnözés megfékezése érdekében a román kormány pénteki ülésén jóváhagyott egyezmény értelmében. A közös járőrözéstől azt remélik, hogy hozzájárul a két fél közötti információcsere javításához, az államhatár hatékonyabb őrzéséhez, az államhatár jogi státusának biztosításában illetékes román és szerb hatóságok közti együttműködés javításához.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.