Felhívás!

Rövid

Tekergőket bírságolnak

11 parlamenti képviselő részesül pénzbírságban a 2016 decemberében és az idei év januárjában felhalmozott igazolatlan hiányzásaik miatt. A képviselőház állandó bizottságának döntése szerint a képviselőknek a havi bruttó juttatásuk egy százalékát tartják vissza. A legtöbb hiányzást Manuel Costescu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője gyűjtötte össze, aki januárban 10 alkalommal nem vett részt a parlamenti üléseken, a szintén USR-s Cristina Iurişniţi öt, míg Ovidiu Raeţchi (Nemzeti Liberális Párt) hét alkalommal hiányzott a képviselőházból.

 

Kék bálna Botoșaniban

Kék bálna játék áldozata lett egy 13 éves Darabani városi tanuló. Gabriel Hârtie Botoşani megyei főtanfelügyelő szerint az osztályfőnöknek gyanús lett a gyermek viselkedése, és egy beszélgetés során kiderült, hogy a tanuló részt vesz az internetes játékban. A rendőrség kivizsgálást indított, hogy kiderítsék a játék mögött rejtőző személyek azonosságát, a diákot pszichológiai tanácsadásra küldték.

 

Szennyeződött Aranyos

Zagy került hétfőn a Cupru Min bányavállalat szászavinci zagytározójából az Aranyos folyóba. A balesetet a zagytározóban meggyűlő víz kontrollált leürítésére használt berendezés meghibásodása okozta. Mintegy három és fél órán át ömlött a régi leürítő rendszeren keresztül zagy a tározó völgyében folyó patakba, amelyik pár kilométerrel tovább az Aranyos folyóba ömlik. A Cupru Min társaság értesítette a környezetvédelmi hatóságokat, és vállalta a felelősséget a környezetszennyezés miatt. A környezetvédelmi ügynökség azt közölte, hogy az ügy kivizsgálása után pontos adatokat közöl a szennyezés mértékéről.

 

Oláh az új alpolgármester

Oláh Emese személyében új alpolgármestere van Kolozsvárnak. Az RMDSZ-es új elöljáró Horváth Anna helyét veszi át, aki lemondott tisztségéről. A 34 éves Oláh Emese öt éve tagja a városi tanácsnak, és elsődleges feladatának érzi újra megnyitni azokat a kommunikációs csatornákat, amelyeken a város magyar lakossága érintkezni tud a helyi közigazgatással.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.