Hirdetés
Hirdetés

Rendkívül parlamenti ülésszak összehívását kezdeményezi a PNL a különnyugdíjak eltörlése érdekében

Rendkívül parlamenti ülésszak összehívását kezdeményezi a PNL a különnyugdíjak eltörlése érdekében Románia

Rendkívül parlamenti ülésszak összehívását kezdeményezi Florin Roman nemzeti liberális párti (PNL) képviselő a különnyugdíjak eltörléséről szóló tervezet elfogadása érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Csütörtöki Facebook-bejegyzésében Roman azt írja, a PNL képviselőházi frakciójának vezetőjeként javaslatot tett a rendkívüli parlamenti ülésszak összehívására annak érdekében, a PNL által benyújtott, a különnyugdíjak eltörléséről szóló törvénytervezetet szavazás alá bocsássák. A különnyugdíjak eltörléséből származó megtakarításból a kormány fedezni tudná a gyermeknevelési pótlék emelését, amelyet a parlament december végén megszavazott.

A képviselőház munkaügyi bizottsága decemberben pozitívan véleményezte a PNL törvénytervezetét, amely a katonákon és a rendőrökön kívül minden más kategória esetében eltörölné a különnyugdíjat.

“A véleményezést azonban nem küldték el a plénumnak, így azt nem tudták szavazás alá bocsátani a parlamenti ülésszak utolsó hetében. A gyermeknevelési pótlék megkétszerezését előíró törvénytervezet elfogadása és az abban foglaltak gyakorlatba ültetése sürgőssé teszi a PNL által benyújtott jogszabálytervezet elfogadását” – fejti ki Roman.

A képviselő felkéri ugyanakkor a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőit és Marcel Ciolacu házelnököt, hogy szavazzák meg az illető törvénytervezetet a rendkívüli ülésszakban. Ezzel a PSD bebizonyíthatja, hogy nem csupán kampányfogásból szavazta meg a gyermekpénz értékének megkétszerezését, miután korábban a PNL hasonló javaslata ellen voksolt, nyomatékosította a liberális frakcióvezető.

Ciolacu: a PSD meg fogja szavazni a parlamentben mind a különnyugdíjak eltörlését, mind az áfa csökkentését

A Szociáldemokrata Párt (PSD) meg fogja szavazni a különnyugdíjak eltörléséről szóló törvényjavaslatot, illetve az áfa csökkentéséről szólót is, jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu ügyvivő pártelnök Buzăuban.

Ciolacu szerint a PSD megszavazza a két jogszabálytervezetet, függetlenül attól, hogy azt a kormánykoalíció által esetleg összehívott rendkívüli ülésszakban, vagy a rendes parlamenti ülésszakban bocsátják szavazás alá.

“A két törvénytervezet amúgy is napirenden lesz a rendes parlamenti ülésszakban, a PSD meg fogja szavazni őket” – szögezte le Ciolaciu újságírói kérdésre válaszolva.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 10., 9:50
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hat igen ,egyből sürgős lell mert Isarescu megmondta nincs pénz nyugdíjemelésre meg gyermekpénzre,40 évig/nem 40 napig/a pusztában fogunk bőjtölni .

 • User
  Dátum: 2020. január 13., 11:08
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Minek ide rendkivüli ülésszak? Ide csak akarat kell és egy tollvonással el lehet törölni az egész speciális nyugdijat, mindenki annyit kapjon amennyivel hozzájárult és be kell vezetni az egységes nyugdijkorhatárt. Mi az hogy egyesek negyvenvalahány évesen elmennek nyugdijba és még speciális nyugdijat kapnak?

 • User
  Dátum: 2020. január 13., 23:57
  ÉRTÉKELÉS: 1

  És ráérősen mindenbe beleszólnak. és ítélkeznek, amikor ők már semmi kapcsolatot nem ápolnak, csak a pénzt veszik fel, anélkül, hogy bármit is tanácsolnának, nemhogy végrehajtsák.