Felhívás!

Ponta: megválunk azoktól a kollégáktól, akik a hatalom mellett döntöttek; mi ellenzékben maradunk

Ponta: megválunk azoktól a kollégáktól, akik a hatalom mellett döntöttek; mi ellenzékben maradunk Románia

A Pro Románia párt megválik azoktól a tagjaitól, akik az Orban-kormány beiktatását megszavazták, és az alakulat ellenzékben marad, jelentette ki Victor Ponta, a párt elnöke hétfő este.

“A Pro Románia nem támogatta a PNL-kormányt. Attól a néhány pártkollégától, aki szavazott és úgy döntött ma (hétfő – szerk. megj.), hogy a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) tart közösen meghozott döntésünk ellenére, megválunk, nélkülük megyünk tovább” – írta Ponta Facebook-bejegyzésében.

Ponta néhány gondolatot megosztott még az új kormány kapcsán: ‘2009 decemberéhez hasonlóan most is olyan kormányunk van, amelyet az emberek nem szavaztak meg, egy olyan kormány, amelynek egyetlen legitim támogatója az államelnök és semmiféle megoldása nincs a közelgő gazdasági és szociális válságra’.

Leszögezi, az általa vezetett alakulat arra készül ellenzéki pártként, hogy szankcionálja a hatalom által elkövetett hibákat.

A Pro Románia párt modern balközép politikai alakulatként határozza meg magát, amely csak a profizmust támogatja a kormányzásban és készen áll harcolni a PSD – PNL politikai rendszer ellen.

“Tovább megyünk útunkon, a valódi harc 2024-ben lesz, amikor ismét ki kell rángatnunk az országot a válságból (mint 2012-ben)” – fűzte hozzá Victor Ponta.

FRISSÍTÉS: Megbüntetik a képviselőket és kizárják az alelnököket

A Pro Románia párt végrehajtó testülete úgy döntött, hogy megvonja a megyei koordinátori megbízatást és a párt vezetőségének politikai támogatását minden olyan parlamenti képviselőjétől, aki szembeszegült a párt döntéseivel és bizalmat szavazott az Orban-kormánynak.

Ugyanakkor a pártnak azon alelnökeit, akik megszavazták az Orban-kormányt, kizárják az alakulat soraiból – tájékoztatta kedden az Agerpres hírügynökséget a Victor Ponta által vezetett formáció.

“A Pro Románia minden tagja számára kötelező érték az erkölcsi feddhetetlenség, mert ez a párt abból az elgondolásból született, hogy komoly és hiteles alternatívát kínáljon a régi politikai osztály fogyatékosságaival szemben. Éppen ezért a hét képviselő szankcionálására vonatkozó döntés természetes következménye annak, hogy elveszítették kollégáik bizalmát” – olvasható a közleményben, amely szerint a Pro Románia egy ellenzéki, a balközép politizálást zászlajára tűző alakulat marad.

Az Orban-kormány beiktatásáról döntő hétfő parlamenti szavazáson a Pro Románia hét képviselője szavazott – a párt döntésével dacolva – az Orban-kormány mellett: Sorin Cîmpeanu és Daniel Constantin (a párt első alelnökei), Mircea Banias és Emilia Meiroşu (alelnökök), Georgian Pop, Damian Florea és Liviu Balint.

Daniel Constantin a képviselőház titkára is egyben, Sorin Cîmpeanu pedig a tanügyi bizottság elnöke.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.