Felhívás!

Pénteken döntenek az újabb járványügyi korlátozások bevezetéséről

Pénteken döntenek az újabb járványügyi korlátozások bevezetéséről Románia

Pénteken ülésezik az Országos Vészhelyzeti Bizottság, amely dönteni fog a járványügyi korlátozások bevezetéséről – a határozatokat a kormánynak is el kell fogadnia, majd az egyes minisztériumok ki kell adják a döntéseket törvényi keretbe foglaló miniszteri rendeleteket.

Klaus Iohannis államfő szerda este jelentette be, hogy szigorítások várhatók, a maszkviselés kötelezővé tételét, az oltatlanokra vonatkozó éjszakai kijárási korlátozást és az oktatás felfüggesztését emelve ki példaként.

Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter csütörtök este a B1 televízió műsorában beszélt arról, hogy még milyen korlátozásokra kell számítania a lakosságnak.

Kötelezővé tennék az úgynevezett zöld igazolvány felmutatását a közintézményekben dolgozók esetében, illetve azokban a cégekben is szeretnék ezt a gyakorlatot alkalmazni, ahol egy irodában több mint 50 személy dolgozik. A tárcavezető emlékeztetett: számos európai országban meghozták már ezt a döntést.

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság pénteki döntése után várhatóan tilos lesz magánrendezvényeket szervezni mind az oltottak, mind pedig az oltatlanok számára, legyen szó esküvőkről, keresztelőkről.

Az éttermek és kávézók a tervek szerint nyitva tarthatnak az oltottak számára. Színházakba és mozikba is csak a zöld igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be, a terem kapacitásának a 30 százalékát szabad kihasználni.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.