Felhívás!

Orban szoros küzdelemre számít, Cîţu győzni indul a PNL tisztújító kongresszusán

Orban szoros küzdelemre számít, Cîţu győzni indul a PNL tisztújító kongresszusán Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségére pályázó két jelölt, Ludovic Orban és Florin Cîţu egyaránt nyilatkozott szombaton arról, hogy milyen eredményre számít az alakulat szeptemberi tisztújítási kongresszusán.

Mindkét politikus részt vett a Maros megyei PNL marosvásárhelyi tisztújító küldöttgyűlésén, amelyen két politikus versenyzett a szervezet elnöki posztjáért: Cristian Chirteş jelenlegi megyei elnök és Ciprian Dobre ügyvéd, volt megyei tanácselnök. Ludovic Orban az előbbi, Florin Cîţu az utóbbi jelöltet támogatta. Végül Ciprian Dobre nyert mindössze három szavazat különbséggel.

A végeredmény bejelentése után Ludovic Orban elmondta, hogy “lámpalázasan” várta a végkifejletet, és arról biztosította a küldötteket, hogy az alulmaradt jelölt támogatni fogja az új megyei elnököt és csapatát. A PNL jelenlegi országos vezetője közölte, hogy “a párttagokat egyenként megkeresve” folytatja kampányát az elnöki posztért. Közölte, hogy nagyon szoros küzdelemre számít a kongresszuson.

Florin Cîţu miniszterelnök a végeredmény bejelentésekor már nem volt jelen a küldöttgyűlésen. Sajtónyilatkozatában elmondta, a PNL célja nyolc évig kormányon maradni. “Tudom, hogy ez merész célkitűzés, de ha nem ezt követjük, akkor nem fogjuk tudni modernizálni Romániát. (…) Azért indulok elnökjelöltként a kongresszuson, hogy győzzek, és győzni is fogok, ha nem így lenne, nem vállaltam volna a küzdelmet” – fogalmazott a kormányfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.