Felhívás!

Orban szerint még van esély a kétfordulós polgármester-választás bevezetésére

Orban szerint még van esély a kétfordulós polgármester-választás bevezetésére Románia

Ludovic Orban menesztett kormányfő úgy véli, valós esély van rá, hogy a képviselőház, amely döntő fórum az ügyben, elfogadja a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) a már közel három éve parlamenti vita alatt álló tervezetét a kétfordulós polgármester-választást illetően, miután a parlament a szerdán elfogadott bizalmatlansági indítvány révén elutasította az erről szóló tervezetet, amelyért a kormány felelősséget vállalt.

“Vannak még támadási lehetőségeink. A törvénytervezet a képviselőháznál van, ezt a PNL már közel három éve nyújtotta be. A parlament három év alatt nem vitatta meg és nem fogadta el ezt a jogszabályt” – szögezte le Ludovic Orban szerda este a Digi24-en.

Orban azzal vádolja a Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy az különféle eljárási csalafintaságokat vetett be annak érdekében, hogy megakadályozza a PNL törvénytervezete, vagy más, hasonló jogszabály-tervezetek elfogadását, rámutatva, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is nyújtott be tervezetet ebben a témában.

“165 szavazatra van szükségünk, hogy átmenjen a törvény. Elemzéseink szerint jelenleg 173 képviselő támogatná a tervezetet. Szavazáskor, ha jól mozgósítunk, és persze, ha átjutunk a PSD minden eljárási csalafintaságán, a végső szavazáson valós esély van arra, hogy a törvénytervezet a képviselőházon is átmenjen, amely döntő ház az ügyben” – hangsúlyozta Ludovic Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások