Hirdetés
Hirdetés

Önként feküdt be a kórházba egy 12 éves lány, hogy megóvja édesanyját a koronavírustól

Önként feküdt be a kórházba egy 12 éves lány, hogy megóvja édesanyját a koronavírustól Románia

Egy 12 éves nagyváradi, koronavírussal fertőzött kislány önként feküdt be a kórházba, mivel szerette volna megóvni beteg édesanyját. Habár anyja nem akarta engedni, a lány ragaszkodott hozzá, hogy befekszik, ruháit is ő maga csomagolta össze. Az orvosokat lenyűgözte a gesztus, azt mondják a lány enyhe tüneteket tapasztal, és minden szükséges kezelést elfogad.

Hirdetés
Hirdetés

A 12 éves Ariana akkor fertőződött meg, amikor néhány barátjával találkozott a városban. Az egyik játszótársánál mutatták ki a vírus jelenlétét, így mind őt, mind anyját letesztelték.

Az anyja tesztje negatív lett, a kislányé azonban pozitív. Mivel tünetmentes, a közegészségügyi igazgatóság képviselői azt mondták, kórházba is mehet, de akár otthon is maradhat. A lány a kórházi kezelés mellett döntött, ragaszkodott hozzá, hogy anyja kórházba engedje. A gyermek amiatt döntött így, hogy anyját megvédje. Két évvel ezelőtt ugyanis rákot diagnosztizáltak a nőnél, megműtötték, jelenleg kemoterápia alatt áll.

„Ariana attól a pillanattól kezdve, hogy megtudta az eredményt, úgy döntött, kórházba megy, arra kért, hagyjam befeküdni. Nem volt semmi jele betegségének, de olvasta a neten, hallotta a TV-ben, hogy a tünetmentes betegek is terjesztik a vírust. Azt mondta, hogy azt szeretné, ha felhívnám az orvost, mivel kórházi ellátást szeretne. Mondtam neki, hogy én nem szeretném, de bement a szobájába, összecsomagolta a holmiját, majd kért, hogy hívjam a mentőt, hogy szállítsák kórházba” – mondta el anyja.

A lányt kezelő orvos elmondta, néhány nappal a kórházba kerülése után megjelentek a betegség enyhe tünetei, a kislány megértette, hogy vért kell venni, illetve tomográfiai vizsgálaton is át kell esnie.

„Bármit megtennék, ha szükség lenne rá, százszor újra megtenném. Tudom, milyen nehéz volt engem felnevelnie, nem tudom szavakba önteni” – nyilatkozta Ariana.

„Azt kérdezte tőlem, mit tehet annak érdekében, hogy megvédje anyját. Elmagyaráztam mindent, amit tennie kellett, feltett néhány kérdést, amelyek meghökkentettek” – mondja Dr. Mariana Fericean, a Bihar megyei közegészségügyi igazgatóság epidemiológusa.

„Tekintettel arra, hogy jelenleg megannyi felnőtt megtagadja a kórházi kezelést, a kislány gesztusa csodálatos” – mondta Dorel Țîrț, a közegegészségügyi igazgatóság szóvivője.

„Nagyon szörnyű érzés, amikor be vagy zárba egy szobába, és látod, hogy mindenki más védőmaszk nélkül sétál kint. És te pontosan ezért kerültél kórházba” – mondta Ariana.

Arianat pszichológus is segíti abban, hogy túllépjen ezen. Anyja, aki csak képeken látta a lányát kórházi ápolása óta, otthon várja, hogy megköszönje, a csupán 12 éves gyerek iránta tanúsított gondoskodását.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások