Felhívás!

Oktatási miniszter: ne minden iskolában kezdődjön 8-kor a tanítás

Oktatási miniszter: ne minden iskolában kezdődjön 8-kor a tanítás Románia

Javaslatokat vár az oktatási miniszter annak kivitelezésére, hogy – a reggeli forgalmi dugók elkerülése érdekében – ne minden iskolában kezdődjön 8-kor a tanítás.

Ecaterina Andronescu tárcavezető a romániai megyei jogú városok egyesületének szerdai közgyűlésén vetette fel a témát, reagálva Gabriela Firea bukaresti főpolgármester kezdeményezésére, aki bejelentette, hogy iskolabusz-hálózat kialakításával próbálná meg felszámolni a forgalmi dugókat a fővárosban, és a tárcavezető támogatását kérte ehhez.

“Egyetértek a polgármester javaslatával, sőt azon gondolkodtam – és lehet, hogy ez más városokra is érvényes -, kitalálhatnánk egy megoldást arra, hogy ne minden iskolában kezdődjön 8-kor a tanítás. Próbáljuk meg kitolni az iskolakezdés időpontját, hogy ne legyenek túlzsúfoltak a városok” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy az általa vezetett tárca nyitott az ezzel kapcsolatos javaslatokra.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 14., 15:22
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Katty asszony! 9 felé ballagjanak be oszt 12 felé haza h. ne késsék el a metrót! Ide nem gondolkodó embereket kell nevelni, hanem szavazókat!

 • User
  Dátum: 2019. március 14., 17:11
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A kezdeményezés nem rossz, viszont én teljesen más okokból pártolnám a tanítás kezdésének kitolását 8.30, 9 vagy 9.30ra. Mint tudniillik 10-12 között van az egyik legéberebb időszaka a figyelemnek. Nem árt közelíteni ehhez az időponthoz figyelembe véve a gyerek vagy fiatal szervezetének általános “ébredését”. Ez összefügg, hogy mennyire képes majd koncentrálni és ennek semmi köze ahhoz, hogy hány órakor fekszenek le. Az is befolyásoló tényező persze. Viszont az oktatás hatékonysága szempontjából mindenképp javasolt egy későbbi kezdés. Na de akkor mi lesz a szülőkkel…, akik munkába menet szállítják csemetéjüket a helyszínre?

 • User
  Dátum: 2019. március 15., 14:44
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ez a nő soha nem dolgozott iskolában. Javasolom, az első óra fél héttől 10 – ig tartson, három témakörben, de kilenc előtt ne írjanak hiányzót. Három vagy négy hetenként tartsanak órarend rotációt, hogy lehessen más tantárgyak óráiból is elveszteni. Javasoltam, hogy három előtt végezzenek az órákkal. emellett kitartok. Az elmaradt témákat majd augusztus 123 tiszteletére be fogják pótolni szombatokon, vasárnapokon és ünnepnapokon. Dixit.