Felhívás!

Nyújtanák a vakációt

A Fekete-tenger partján, partja mentén szállodákkal, szálláshelyekkel, éttermekkel rendelkező vendéglátók társulása másodszor kéri levélben az oktatásügyi minisztériumtól, hogy hosszabbítsák meg a nyári vakációt egy héttel, a 2019-2020-as tanév ne szeptember 9-én, hanem 16-án, hétfőn kezdődjön.

Az indoklás egyebek között rámutat, hogy a szeptember 9-15-i időszakban még fürdőzésre, napozásra, egyszóval nyaralásra alkalmas időjárás valószínű, amit jó lenne kihasználni. A vendéglátók arra kérték a turisztikai minisztériumot, igyekezzenek meggyőzni az oktatási tárcát a halasztás észszerűségéről.

Sajtóhírek szerint a vakáció hosszabbítására vonatkozó javaslat és kérés a kormányhoz is eljutott, döntés azonban még nincs. A szülők országos szövetsége helyteleníti azt, hogy az iskolai tanév kezdését, időszakát – és ezáltal a szerkezetét is – az anyagi szempontokat követő állami és magáncégek befolyásolják. A tanulók országos tanácsának vezetői hasonlóképpen vélekednek, nem tartják jó ötletnek a nyári szünidő meghosszabbítását, pláne, hogy ők korábban már szeptember 1-jei tanévkezdést is javasoltak. A szülői és tanulói társulások egybehangzóan utalnak arra, hogy a tanévkezdés egyhetes elhalasztásával a jövő évi tanévzárás dátuma tolódik, ezáltal nyilván az írásbeli érettségi vizsgák időszaka is.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.