Felhívás!

Munkaügyi miniszter: április 15-ig minden jogosult megkapja a nyugdíjat

Munkaügyi miniszter: április 15-ig minden jogosult megkapja a nyugdíjat Románia

A húsvéti ünnepre való tekintettel április 15-éig minden jogosult megkapja a nyugdíját – nyilatkozta vasárnap Marius Budăi munkaügyi miniszter.

“Hétfőtől elkezdjük az áprilisban esedékes nyugdíjak kifizetését, így – a húsvéti ünnepre való tekintettel, illetve az új nyugdíj-kifizetési menetrendnek megfelelően – április 15-éig mindenki kézhez kapja a nyugdíját, függetlenül attól, hogy milyen formában jut hozzá” – fogalmazott a tárcavezető az Antena 3 televízióadónak adott nyilatkozatában.

A miniszter ugyanakkor elmondta, folyamatban van azon személyek nyugdíjának az újraszámolása, akik az egyes vagy kettes munkacsoporthoz tartoztak, azaz nehéz körülmények között dolgoztak, de nem a besorolásnak megfelelő összegeket ítélték meg nekik. Az ő nyugdíjukat 2018. október 1-jétől kezdve számolják újra, 33 ezer nyugdíj-megállapító határozatot már ki is küldtek, és ezen érintettek többsége húsvétig megkapja a régi és az új juttatás közötti különbözetet is, “amely esetenként igen nagy” – állítja Budăi.

A tárcavezető ugyanakkor ismét nyomatékosította, hogy a szeptember 1-jétől esedékes nyugdíjemelés “nem forog veszélyben”, van pénz az állami költségvetésben ahhoz, hogy 1100 lejről 1265 lejre növeljék a nyugdíjpont értékét.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 1., 12:43
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Eleg nagy a veszely mert az arak nagyon megemelkedtek a miniszter urnak nincs veszely de a kicsi nyugdijasok szeptemberig szenvednek ,vagy meghalnak mert meg a gyogyszert sem tudjak megveni

 • User
  Dátum: 2019. április 1., 16:43
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Aki nem dolgozott, mert nem volt kedve az ne írogasson és ne várja a nyögdíjjat! Csinálja azt mint eddig! Sem szocsi sem szpéci nyögdíjj és rögtön jobb lenne mindenkinek! Akik 90 után nem melóztak és akkor 30asok voltak azok most ülhetnek be a füstölőbe!