Felhívás!

Megvédte címét a Sepsi–SIC

Megvédte címét a Sepsi–SIC Sport

Parázs hangulatú, fordulatos mérkőzés után, remek hajrájának és csapatkapitánya zsenialitásának köszönhetően megvédte címét a női kosárlabda Román-kupában a Sepsi–SIC. A háromszékiek 2015, 2016 és 2018 után negyedszer emelhették magasba a trófeát.

A szombati elődöntőben a hazai közönség támogatását élvező Sepsi–SIC érvényesítette a papírformát, és lehengerlő játékkal 103–50 (33–19, 25–11, 26–7, 19–13) arányban diadalmaskodott a Brassói Olimpia felett, míg a másik ágon a Szatmárnémeti VSK 68–51-re győzte le a Konstancai Phoenixet, így megismétlődhetett a tavalyi döntő.

A hazai kosárlabdaélet jelenlegi két legjobb csapata csapott össze a Román-kupa fináléban, a Sepsi–SIC a Solopova, Higgins, Gödri-Părău, Mîrne-Nagy, Kovács kezdőötössel vették fel a kesztyűt a Denson, Mandache, Amukamara, Kádár, Huţanu alkotta VSK-s különítménnyel szemben. Higgins kosarára Amukamara egy távoli dobással válaszolt, majd Mîrne-Nagy négy és Gödri-Părău két pontjával elhúzott a címvédő (3–8). Amukamara eredményessége után Solopova elsüllyesztett egy triplát (5–11), azonban innen kezdődően hosszú percekig semmi sem jött össze a zöld-fehéreknek a rendkívül agresszíven védekező vendégekkel szemben. A VSK ellenben egy 16–0-s rohamot produkált, hiába kért időt Zoran Mikes vezetőedző, tanítványai tehetetlennek bizonyultak, nem tudták feltartóztatni Densonékat. Az első negyed végén Slamova távolija talált utat a gyűrűbe, így 21–14-es vendégvezetésnél kezdődött a második tíz perc.

Mandache öt pontot szórt a második negyed elején, de magához tért a Sepsi–SIC, és egy 8–0-s futással 26–22-re megközelítette ellenlábasát. 32–25-nél újra időkéréshez folyamodott Zoran Mikes, ami után rögtön dobott egy újabb triplát Solopova (32–28), de nagyszünetig Amukamara értékesítette büntetődobásait, és 34–28-as vendégelőnynél vonulhattak pihenőre a felek.

Szünet után sokáig úgy tűnt, egyedül a háromszéki szurkolók állnak a helyzet magaslatán. Slamova duplájával hat pontra felzárkózott a Sepsi–SIC (36–30), de Amukamara válaszként újabb távolit értékesített, a harmadik negyed derekán a csapatkapitány, Annemarie Gödri-Părău büntetőpontjaival és triplájával 39–35-re megközelítette riválisát a SIC. A VSK jobb pillanatai következtek a gyenge idegzetűeknek nem ajánlott találkozón, Tavic és Amukamara visszaállította a köztes tizenegyet (46–35). Nem hagyta magát a címtartó együttes, sorozatban hat pontot szórt (46–42), és hiába villant Amukamara, a slusszpoén Jovana Pasicé volt, akinek triplája visszahozta a hitét a hazaiaknak, hogy még semmi sincs lefutva (48–45).

A záró szakasz elején helyreállt a világ rendje Gödri-Părăunak köszönhetően, aki előbb a festékből volt eredményes, majd büntetőből kiegyenlített, sőt, neki köszönhetően az első negyed után újra vezetett a Sepsi–SIC (48–49). A folytatásban Pasic 3 pontot dobott be a közösbe, majd Gödri-Părău dobott egy újabb nagyon szükséges triplát (48–55). A VSK Denson révén próbálta tartani a lépést, de Gödri-Părău egyszerűen megállíthatatlan volt, a megfelelő pillanatokban villant, igazi csapatkapitány módjára vitte a csapatot. Amukamara 63-nál kiegyenlített, így az utolsó másodpercekig parázs csata dúlt. Az idegek csatáját a Sepsi–SIC bírta jobban, a meglepetés elmaradt, Szentgyörgy maradt a trónon. Szatmárnémeti – Sepsi–SIC 65–69 (21–14, 13–14, 14–17, 17–24).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.