Felhívás!

Már a vírusteszttel is üzérkednek

Már a vírusteszttel is üzérkednek Románia

Noha nem premier, a nagyságrendjében megdöbbentő, hogy egy Spanyolországból Romániába tartó autóbuszon 31 személynek volt hamisított koronavírus-tesztje, amelyet nemzetközileg PCR betűkkel jelölnek.

A szóban forgó autóbuszt a spanyol-francia határnál, La Jonquera település övezetében ellenőrizték, úti célja Románia volt. A francia vámhatóságok szolgálatosai már korábban észlelték Girona város közelében, hogy több, Spanyolországból távozó utasnak is hamisított PCR-teszt-igazolványa van. Jelentették a spanyol hatóságoknak, és a figyelmeztetés hatására kezdődtek tüzetesebb vizsgálatok. La Jonquera közelében összesen 31 hamisítványt találtak egyetlen autóbuszon. Voltak olyan tesztpapírok, amelyeket nem a feltüntetett laboratóriumban végeztek, de előkerültek más személyek tesztjei is, olyanoké, akik nem utaztak, nem voltak az autóbuszon. A törvények szerint ez is hamisításnak minősül, hiszen valaki a más hivatalos aktáit használja önös érdekből.

Fennáll annak a gyanúja, hogy bűnszervezet üzérkedik hamis PCR-rel vagy más vírustesztekkel. Az is elképzelhető, hogy nemcsak Spanyolországban és nemcsak román érdekeltségű vagy többségű bűnbandák foglalkoznak ilyesmivel.

A fentiektől függetlenül, a spanyol hatóságok március 27-én közölték, hogy az országba való beutazás csakis olyan Covid-19-re vonatkozó RT-PCR jelzésű hiteles vírusteszttel lehetséges, amelyet a határhoz érkezés előtt legfeljebb 72 órával adtak ki. Ez most már nemcsak a repülőgépjáratok utasaira vonatkozik, hanem azokra is, akik gépjárművel, vonattal stb. utaznak

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások