Felhívás!

Lesz népszavazás!

Lesz népszavazás! Románia

Jóváhagyta hétfőn a parlament az államfő népszavazás kiírására vonatkozó kérését, a határozatot egyhangúlag megszavazta a plénum.

A parlament elfogadott egy határozatot, amely pozitívan véleményezte Klaus Johannis államfőnek az országos referendum szervezésére irányuló kérését. A népszavazás a korrupcióellenes harc folytatásáról és a közalkalmazottak feddhetetlenségének biztosításáról szólna. A parlament azzal a javaslattal fogadta el a határozatot, hogy a feltett kérdés által tartsák be az Alkotmány, az Alkotmánybíróság és a Velencei Bizottság népszavazásra irányuló előírásait. Johannis január 24-én értesítette levélben a parlament két házelnökét, hogy beindította az országos referendum megszervezésének előkészületeit.

Ugyanakkor az államelnök hétfőn levelet küldött Sorin Grindeanu kormányfőnek, amelyben kéri, hogy tárgyaljanak a 2017-es év állami költségvetéséről. „Tekintve, hogy a parlament továbbküldte kihirdetésre a 2017-es évre szóló állami és a társadalombiztosítási költségvetés törvényét, szükségesnek tartom, hogy találkozzunk, és megbeszélést tartsunk a két jogszabállyal kapcsolatban. Meghívom Önt, Viorel Ştefan pénzügyminiszterrel együtt, február 14-én, kedden 11 órára a Cotroceni-palotába” – írja az Agerpres által idézett levélben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.