Felhívás!

FRISSÍTVE: Leállt a forgalom a román-magyar határon az számítógépes rendszer hibája miatt

FRISSÍTVE: Leállt a forgalom a román-magyar határon az számítógépes rendszer hibája miatt Románia

Leállt kedden a forgalom a román-magyar határon az számítógépes rendszer hibája miatt.

A probléma a magyar félnél következett be, amely közölte, a hiba elhárításáig egyetlen jármű sem lépheti át a határt.

A román határrendészet közleménye szerint egyes határátkelőknél nagy sorok alakultak ki.

A dokumentum szerint a román fél állandó kapcsolatban van a magyar hatóságokkal, hogy amikor megoldódik a probléma, minél hamarabb helyreálljon a rendes utasforgalom.

A román-magyar határon – az EU-s rendszabályoknak megfelelően – közös határellenőrzés van.

FRISSÍTÉS: Négy és fél órás szünet után újraindult a forgalom

Négy és fél órás szünetet követően indult újra a forgalom a magyar-román határon, miután a magyar fél elhárította a számítógépes rendszerében fellépett hibát – jelentette be kedd délután az Arad megyei határrendészet.

A több órás szünet miatt a fontosabb határátkelőknél jelentős gépkocsisorok gyűltek fel, a sofőröknek akár 5 órán át is várakozniuk kell az okmányok ellenőrzésére.

Az Arad megyei határrendőrök szerint a magyarországi határrendészet számítógépes rendszere 13 óra 25 perckor kezdett el ismét működni.

A határrendészet honlapja szerint, amely jelzi az aktuális várakozási időt, a Nagylak II autópálya-határátkelőnél a Romániából távozni akaró gépkocsik sofőrjeinek akár 300 percet is várakozniuk kell.

A Nagylak I határátkelőnél a várakozási idő 60 perc, a Szatmár megyei Peténél (Petea) levő átkelőnél 90 perc. A Bihar megyei Borsnál körülbelül 30 percet kell várakozni.

A Romániába való belépéshez Peténél kell a legtöbbet várni – 90 percet -, a Bors autópálya-határátkelőnél pedig 30 percet.

A nehézgépkocsi-forgalom esetében a várakozási idő az országból való kilépéskor az Arad megyei Gyulavarsándnál a legnagyobb: akár 360 perc is lehet. A Romániába érkező teherképkocsi-vezetőknek pedig 60 és 120 perc között kell várakozniuik a határnál.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.