Felhívás!

Dan Barna javaslata Orbannak és Kelemennek: legyünk mindhárman miniszterelnök-helyettesek

Dan Barna javaslata Orbannak és Kelemennek: legyünk mindhárman miniszterelnök-helyettesek Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség (USR-PLUS) Cătălin Drulát (USR) javasolja az alsóház elnöki tisztségére – közölte kedden Dan Barna, a szövetség társelnöke, és hozzátette: a koalíciót létrehozó három pártelnök, Ludovic Orban (Nemzeti Liberális Párt – PNL), Dan Barna (USR-PLUS) és Kelemen Hunor (RMDSZ) töltsenek be miniszterelnök-helyettesi tisztséget.

Barna ezzel a javaslattal reméli kimozdítani a holtpontról a vasárnap megfeneklett koalíciós tárgyalásokat.

“Az a kormány, amelyben a miniszterelnöknek – akárki is lesz az – három helyettese a koalíció három pártjának elnöke, egy olyan kormány lesz, amely komoly és hiteles, egy olyan kormány, amelynek nem lesz szüksége kiegészítő bizottságokra a döntéshozatalhoz” – hangoztatta Barna a parlamentben.

Az USR-PLUS társelnöke “frusztrálónak” nevezte, hogy a kormányprogramok összefésülése gördülékenyen ment, viszont “látszólagos akadályokat” kell eltávolítani a megállapodás útjából.

Barna szerint itt az ideje, hogy harminc év “politikai balett” után felelős megoldást találjanak az ország problémáira.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 15., 14:17
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Jó 5let! Az aurnak is hagyjanak pár bársonyszéket!😆 A nép hülye, eltűri! Gondolom már többen vannak, mint az Usa parlamentjében! Ezekért mentek el sokan szavazni?! Pfujj😠

 • User
  Dátum: 2020. december 15., 22:26
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hát igen, a balga nép mindent eltűr. Érdemes megnézni, hogyan ülésezik az angol parlament. Majdhogy nem egymás ölében ülnek! A mieink?? A tágas teremben, szék nincs elég nekik, annyian vannak. S a rengeteg költség, amellyel jár ez a sok képviselő és szenátor: fizetés, benzinpénz, titkárság, szálloda, telefon,utazások. A többségnek viszont még ez se elég-ahol csak tudnak, sikkasztanak, üzérkednek. Úristen, meddig lehet ezt tűrni és elnézni??

 • User
  Dátum: 2020. december 16., 14:51
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Normálisok nincsegyember kitegyenek elnoknek sosincs orbanrol bele akarunk menni megint a lecsóba .mit csináltak johaniszal semmit mentén a mezőre dolgozni eleget ült aszegbe tugyameg ebola pénzből hogy lehet megélni most is onem hagyta a nyugdíj emelni mert nincspez ideadtam odaadtam és a kórházak gyógyszernek ül gepnekul maradtak