Hirdetés
Hirdetés

Kilencre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma az országban

Kilencre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma az országban Románia

Egy Olt megyei férfi a nyolcadik koronavírus-fertőzött Romániában – jelentette be pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Hirdetés
Hirdetés

Az 51 éves férfi ugyanazon az autóbuszon tért haza Olaszországból, amelyiken a 71 éves, Suceava megyei férfi is utazott, akinél már korábban kimutatták a koronavírus jelenlétét.

A férfinek egyelőre nincsenek tünetei, február 29-étől házi karanténban van, és hamarosan a craiovai járványkórházba szállítják.

A kilencedik fertőzött egy 40 éves, Hunyad megyei férfi.

A tájékoztatás szerint a férfi február 26-án tért haza az olaszországi Bergamóból, és azóta házi karanténban volt. Csütörtökön belázasodott, ezért letesztelték koronavírusra és pozitív lett az eredmény.

A férfit beutalják a temesvári kórházba, ugyanakkor járványtani vizsgálatot indítottak azoknak a személyeknek az azonosítására, akikkel a fertőzött kapcsolatba került.

Olaszországban három román állampolgár fertőződött meg eddig

Eddig három Olaszországban élő román állampolgár fertőződött meg a COVID-19 vírussal, tájékoztatott pénteken a román külügyminisztérium.

A római román nagykövetség és a konzulátusok csütörtöki adatai értelmében eddig három román állampolgárt azonosítottuk az Olaszország területén koronavírussal megfertőződött személyek között – tájékoztat a minisztérium az Agerpres hírügynökségnek eljuttatott közleményében.

Románia trieszti főkonzulátusát arról értesítették az olasz hatóságok, hogy Treviso tartományban egy kettős – román és moldovai – állampolgárságú személyt azonosítottak koronavírus-fertőzéssel.

Egy másik megfertőződött román állampolgár Lombardia tartományban él, a harmadik pedig, akinek szintén kettős – román és olasz – állampolgársága van, Emilia-Romagna tartományban, Bolognában.

A külügyi tárca figyelmezteti ugyanakkor az Olaszországban élő román állampolgárokat, hogy a járvány terjedésének megakadályozása érdekében szigorúan tartsák be az olasz hatóságok javaslatait.

A minisztérium emlékeztet, hogy a külföldön élő román állampolgárok a +4021.320.20.20-as telefonszámon érdeklődhetnek a megbetegedés megelőzésének módjáról. Folyamatosan frissülő adatokat a témában a külügyi tárca honlapján is lehet találni (http://www.mae.ro/node/51759).

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük