Felhívás!

Kézdivásárhelyi házaspár vesztette életét a csíkszeredai vonatbalesetben

Kézdivásárhelyi házaspár vesztette életét a csíkszeredai vonatbalesetben Románia

Vonattal ütközött egy személyautó vasárnap Csíkszeredában, a Zsögödfürdőnél levő vasúti átkelőnél. A rendőrség közlemény szerint a balesetben egy kézdivásárhelyi házaspár vesztette életét.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője, Stelian Cimpoeşu szerint az ütközés után a vonat több mint 200 méteren tolta maga előtt az autót. A jármű lángra kapott, két személy elszenesedett holttestét találták meg benne.

Az ütközés nyomán tűz keletkezett a mozdonyban is, de ezt sikerült eloltaniuk a helyszínre érkezett tűzoltóknak, a lángok nem terjedtek át a vagonokra, az utasok nem voltak veszélyben – tette hozzá.

A Székelyhon megkeresésére a a Hargita megyei rendőr-főkapitányság közölte, az Opel Astra típusú személyautó vezetője valószínűsíthetően körültekintés nélkül próbált átkelni a vasúti átjárón, amikor oldalról nekicsapódott a Csíkszereda és Brassó között közlekedő szerelvény.

A balesetben a gépjármű sofőrje, egy 51 éves kézdivásárhelyi férfi és 49 éves felesége vesztette életét – közölte a rendőrség.

Dr. Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője a Maszolnak úgy nyilatkozott, hogy a mentőegységek helyszínre érkezésekor az autó még lángokban állt, ezért esélytelen volt megmenteni az áldozatok életét.

(hírösszefoglaló, fotó: Veres Nándor/Székelyhon)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 24., 10:13
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Vajh a törvény hogyan rendelkezik a kihelyezett közlekedési lámpák/sorompók beüzemelési idejéről?
  Biztosan nem lehet valamit odahelyezni aztán nem üzemeltetni 8 hónapig például!

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 25., 10:21
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ha már felül- vagy aluljárókat képtelen Románia építeni, akkor legalább a rendes sorompót és a bakterházat meg kellett volna hagynia! Szerencsétlen egy ország, hitvány vezetőkkel!

  • User
   Dátum: 2021. augusztus 25., 14:30
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Már bocsánat, de ha az ember nem megszokásból vezet, hanem a szabályok szerint, akkor ez nem történt volna meg. Teljesen egyértelmű szabály van arra az esetre amikor van sorompó, de nem működik.