Felhívás!

Kétezer lejre bírságolták Tăriceanut, mert Führernek nevezte Iohannist

Kétezer lejre bírságolták Tăriceanut, mert Führernek nevezte Iohannist Románia

Kétezer lejre bírságolta meg szerdán a Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Călin Popescu-Tăriceanut, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnökét a Klaus Iohannis államfő ellen tett kijelentései miatt.

Tăriceanu április 16-ai Facebook-bejegyzésében többek között a “Führer” szót használta Iohannis elnökkel kapcsolatban.

A CNCD szerint Călin Popescu-Tăriceanu következő kijelentései diszkriminatívak:
“Iohannis úr idegei felmondták a szolgálatot. Úgy vélem, az elszigetelődés neki sem használ, amint nekünk sem. Csak így tudnám megmagyarázni bősz kirohanását mindazok ellen, akik nem értenek egyet a Cotroceni-palotából érkező rendelkezésekkel. Ma kategorizálta a politikusokat. Jók és rosszak. (…) Mivel teljesen meg vagyok győződve arról, hogy én a rosszak között vagyok, adnék neki néhány tanácsot: Lassabban a fenyegetésekkel, mert nem Führer, hanem – egyelőre – Románia elnöke.”

A testület szerint a kijelentések diszkriminatívak és “sértik a méltósághoz való jogot”.

Határozatát a testület hét igen és egy nem szavazattal hozta meg.

Tăriceanu megtámadja a bíróságon a döntést

Megtámadja a bíróságon az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) döntését, amely elmarasztalta őt egy, Iohannis államfővel kapcsolatos kijelentés miatt – jelentette be szerdán Călin Popescu-Tăriceanu.

Popescu-Tăriceanu úgy véli: “egyszerűbb lett volna” igazságos döntést hoznia a tanácsnak, ha “felüt egy akármilyen német szótárt” és megnézi, hogy az általa használt Führer szó vezetőt jelent. Ráadásul ő azt mondta Iohannisra, hogy “nem Führer”

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. május 28., 15:50
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Ismereteim szerint a német nyelvben a főneveket NAGY BETÜVEL kezdik.Úgy ,hogy nagy tévedésben vagy haver!Ha németül bölcselkedsz nézz utána a dolgoknak…én csak 3 hónapig tanultam ,de inkább átmentem az angol csoportba,de ennyit megjegyeztem és láttam is német szöveget …feltünően sok benne a nagy betűvel kezdödő szó.

 • User
  Dátum: 2020. május 28., 9:16
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Mennyibe kerülne egy falusi pof?! Kifizetném!🤣 Ha székre kellene állnom akkor is igérem felhasadna a lepénylesője! Románia gestapója a melák!😤

 • User
  Dátum: 2020. május 28., 10:19
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Tariceanu azt modta: “Nem Führer, hanem Románia elnöke” . Lehet úgy érzi, hogy ez nem igaz. Amit szabad Dömötörnek, azt nem szabad az ökörnek !