Két halálos áldozat

Két halálos áldozat Románia

Szombat délután kisiklott egy vasúti áruszállítással foglalkozó magánvállalat 16 vagonból álló tehervonata Hunyad megyében. A mozdonyban tartózkodó két személy életét vesztette, írja az Agerpres.

A baleset a Petrozsény és Piski közötti vasútvonalon történt Merisor falu közelében. A Hunyad Megyei Rendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Bogdan Niţu azt nyilatkozta, hogy a szerelvény 14 vagonja siklott ki, ezek közül hat egy 10 méter mély szakadékba zuhant. A szerencsétlenség, amelyben életét vesztette az 51 éves mozdonyvezető és 67 éves segédje, egy rendkívül nehezen megközelíthető helyen történt, a tűzoltók több száz méteren kézben vitték a helyszínre az életmentő felszereléseket.

A hatóságok bűnügyi kivizsgálást indítottak a baleset okainak és körülményeinek megállapítása érdekében. A Hunyad megyei területi munkaügyi felügyelőség vezetője, Adrian Bozdog szerint a mozdonyvezető előzőleg jelentette a rádióállomáson, hogy fék nélkül maradt a szerelvény, és kérte, hogy biztosítsanak szabad utat a vonatnak, amíg sikerül lassítania.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.