Cataramă ötletei

Cataramă ötletei Románia

A teljes felsőoktatást magánosítani kell – véli a PNL bukaresti, második kerületi szervezetének alelnöke, Viorel Cataramă, írja az Agerpres.

„Miért fizessük mi hat éven át saját zsebből egy jövendőbeli orvos tanulmányait, hogy amint végez, azonnal elmenjen külföldre? A teljes felsőoktatást magánosítani kellene, és részben a középiskolai és az elemi oktatást is” – fogalmazott Cataramă szombaton, a PNL fővárosi szervezetének Koordinációs Tanácsa előtt mondott beszédében. A politikus hozzátette, „hiába adunk most 3500 eurós fizetést az orvosoknak, ha továbbra is százszor annyi tampont használnak fel a műtétek során, mint amennyire szükség lenne, ha továbbra is 10 millió eurós felszereléseket vásárolnak, amelyeket aztán sosem használnak”.

Cataramă szerint az egészségügyet is privatizálni kellene, a sürgősségi ellátás kivételével. Ama meggyőződésének is hangot adott, hogy azoknak az üzletembereknek, „akik Romániában már bizonyítottak”, vezető tisztségeket kell biztosítani a helyi és központi közigazgatásban. „Ezeket az embereket értékelni kell, nem szabad kiszorítani vagy csak tevékenységeink szponzorálására használni őket” – fogalmazott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.