Felhívás!

Kelemen Hunor szerint a liberálisok nem is akarják, hogy átmenjen a kormány

Kelemen Hunor szerint a liberálisok nem is akarják, hogy átmenjen a kormány Románia

A liberálisok valószínűleg azzal a szándékkal állították össze a kormánynévsort, hogy a parlament utasítsa el, még csak “nem is érdeklődtek”, hogy valaki támogatná-e a miniszterjelölteket – jelentette ki pénteken Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

Kelemen rámutatott, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) továbbra is egypárti kormányban gondolkodik, nem kísérelt meg koalíciós kabinetet alakítani, vélhetően ismét azt szeretné, hogy a parlament utasítsa el a kormánynévsort. De az is előfordulhat – és ez a Szociáldemokrata Párttól (PSD) függ -, hogy a parlament megszavazza a kormányt, és akkor ez a kabinet vezeti majd az országot a választásokig – mondta.

Florin Cîţu kijelölt miniszterelnök bejelentette, hogy pénteken benyújtják a parlamentbe a kormányprogramot és a kabinet névsorát. Elmondása szerint a kormánynévsor megegyezik a korábbival, azzal a különbséggel, hogy a pénzügyminiszteri tisztséget Lucian Heiuş tölti be. Hozzátette: tárgyalócsoport felállításról döntöttek, amely megpróbál parlamenti többséget kialakítani a kormány beiktatásának támogatására.

(Agerpres/fotó: Mediafax)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. február 29., 16:48
   ÉRTÉKELÉS: -6

   Az RMDSZ 1990- 1996 és 2004-2012 között volt a “polcon”, tehát 14 évig a harmincból. A hozzászóló tudhatja (ha akarja) hogy, bár hívták, sem a PSD , sem a liberális kormányban NEM AKART résztvenni. Tehát nem a pocra mászásra várnak, esetleg csak arra, hogy az okoskodók megtanulják: kommunista 2 m- mel írandó. (Ékezetes írás túl magas, azt nem is várják).

 • User
  Dátum: 2020. február 29., 11:47
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Lazadozhattok ti itt barmi ellen buta szekelyek. Az UDMR ellen, a PSD ellen, vagy a Liberalisok ellen, hiszen tokmindegy, hogy ezek vagy a tobbi part kozul kik iranyitanak, hiszen mind egyhelyre tartoznak. Most nem emlitem meg, hogy hova, de ajanlok mindenkinek egy jo kis eloadast Dr. Drabik Janossal, ami a Viva Natura Tv-n hangzott el, es melynek cime: Ki gyakorolja a hatalmat ma Magyarorszagon?- Dr.Drabik Janos, Jakab Istvan. E beszelgetest a Youtube-on nezhetitek meg. Ime a link: http://www.youtube.com/watch?tv=RP9e42j80Rg . Abban a remenyben ,hogy meg is ertitek ezt a beszelgetest , jo szorakozast kivanok hozza , mindenkinek !

 • User
  Dátum: 2020. március 1., 11:18
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Valami tévedés van itt a dátumok körül. Én úgy emlékszem, hogy nem 1990 és 2006 között hanem pontosan 2006 után került kormányba az RMDSZ amikor a Demokratikus Konvenció nyert és Emil Constantinescu lett elnök. De javítsanak ki ha tévedek. Most nem kerestem rá, de szerintem interneten fellelhető.

 • User
  Dátum: 2020. március 1., 11:03
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Micsoda felismerés! Drága Hunor, ezt már az óvó nénik is elmondták két Jancsi és Juliska között! Ha már a mikrofont az orra alá nyomják az embernek, illene valami okosat mondani!