Felhívás!

Kelemen: az oktatásnak alkalmazkodnia kell a jövő kihívásaihoz

Kelemen: az oktatásnak alkalmazkodnia kell a jövő kihívásaihoz Románia

Az oktatásnak megfelelően rugalmasnak kell lennie, kell tudnia alkalmazkodni a jövő kihívásaihoz, mert a mostani rendszer még a huszadik század öröksége – írta a Facebookra Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, miután részt vett a Művelt Románia projektről zajló megbeszélésen a Cotroceni-palotában.

“Az oktatási rendszer reformjáról, a stratégia alapelveiről beszéltünk azon a találkozón, amelyet Klaus Iohannis államfő hívott össze hétfő délutánra. Az oktatásnak megfelelően rugalmasnak kell lennie, kell tudnia alkalmazkodni a jövő kihívásaihoz, mert a mostani rendszer még a huszadik század öröksége. Fontos téma volt még a szakoktatás, amelynek vissza kell adni a presztízsét. Úgy tudjuk ezt elérni, ha a munkaerőpiac elvárásaihoz alakítjuk a szakoktatást” – olvasható Kelemen Hunor beszámolójában.

Klaus Iohannis államfő hétfő este kezdte meg a tárgyalásokat a politikai szféra és a szociális partnerek képviselőivel a Művelt Románia projekt gyakorlatba ültetéséről.

Első lépésben Florin Cîţu miniszterelnökkel, Sorin Cîmpeanu tanügyminiszterrel, valamint a koalíció vezetőivel – Ludovic Orban PNL-elnökkel, Dan Barna és Dacian Cioloş USR PLUS társelnökökkel és Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel – tárgyalt az államfő.

Kedden Iohannis elnök a parlament vezetőségével és a két ház oktatási bizottságainak tagjaival, szerdán pedig a szociális partnerekkel, civil szervezetekkel és az oktatási szakemberekkel folytat megbeszélést a Művelt Románia projektről.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. július 6., 14:47
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Szö tröic Chelemen elvtárs! Jó napot elvtársak! Áldás békesség! Dicsértessék! Mi tudom én ki olvassa legyen legalább köszönve hamár éretségizni nem tudunk. Vagyis tudunk csak gondok vannak de nagyok. Drága Chelemen urelvtárs! Ez akkor azt jelenti hogy a három évtized sikereit tekintetbe véve a tanűgybe váloztatni kell vagy már kellet volna???

  • User
    Dátum: 2021. július 7., 8:49
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Nem kell változtatni, mert arra nincs idő, csak azokat kell visszaválasztani, akik velünk kis lépésekben haladnak hátrafelé…hogy találjunk a gondolatmenetben. A 30 évvel ezelőtti reformtervet már átfércelték semmi hozzáértés nélkül. Most a tankönyvet iktatják ki, letörlik a hálózati vázlatokat, s kiderül, hogy a gyermekek emlékezetből tanulnak…Vagy nem még annyi sem fektetnek be.