Jóváhagyta az államfő a három ALDE-s miniszter lemondását

Jóváhagyta az államfő a három ALDE-s miniszter lemondását Románia

Jóváhagyta pénteken Klaus Johannis államfő a környezetvédelmi, az energiaügyi és a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszter lemondását.

Az Államelnöki Hivatal közleménye értelmében az elnök aláírta azt a rendeletet, amellyel tudomásul veszi Graţiela Leocadia Gavrilescu környezetvédelmi miniszter, kormányfőhelyettes, Anton Anton energiaügyi miniszter és Viorel Ilie parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszter lemondását.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) három tárcavezetője azt követően mondott le tisztségéről, hogy az ALDE vezetősége az alakulatnak a kormányból való kilépéséről döntött hétfőn.

Viorica Dăncilă kormányfő kedden elküldte az államfőnek a három ügyvivő miniszter kinevezésére vonatkozó javaslatot. E szerint az energiaügyi tárca vezetését Niculae Bădălău gazdasági miniszter, a környezetvédelmi tárcáét Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási miniszter venné át ideiglenesen, a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszteri feladatokat pedig Radu Oprea üzleti környezetért felelős miniszter látná el ügyvivő jelleggel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások