Hirdetés
Hirdetés

Johannis: rövidesen csatlakozunk a schengeni övezethez és az MCV-től is megszabadulunk

Johannis: rövidesen csatlakozunk a schengeni övezethez és az MCV-től is megszabadulunk Románia

Románia “rövidesen” a schengeni övezet része lesz, és az igazságügyi reformot nyomon követő Ellenőrzési és Együttműködési Mechanizmustól (MCV) is “megszabadul” – mondta csütörtökön Nagyszebenben Klaus Johannis államfő.

Hirdetés
Hirdetés

Az EU-csúcsra való érkezésekor az elnök rámutatott, számtalan tárgyalást folytatott már az európai vezetőkkel Románia schengeni csatlakozásáról, a nap folyamán is egyeztet még a témáról, “de nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt elképzeljük”. “Sajnos vannak politikusaink, akik támadják az igazságszolgáltatást, vannak politikusaink, akik támadásokat intéznek még az európai intézmények ellen is. Így ahelyett, hogy előre haladnánk és befogadnának bennünket például a schengeni övezetbe, viták vannak a romániai jogállamisággal kapcsolatban, és ezeket a vitákat nyilván azok a politikusok váltották ki, akik egyebeket akarnak, nem az ország javát szolgálják” – fogalmazott.

Johannis hangsúlyozta, a román állampolgárok európai állampolgárok kívánnak maradni. “Megígérem önöknek, hogy azok is maradunk, és azt is megígérem, hogy rövidesen – valószínűleg nem ma, de rövidesen – csatlakozunk a schengeni övezethez és az MCV-től is megszabadulunk” – nyomatékosította a román államfő.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások