Felhívás!

Johannis: fájdalmas leckéket adott nekünk ez a válság

Johannis: fájdalmas leckéket adott nekünk ez a válság Románia

Az új koronavírus “fájdalmas leckét” adott arról, hogy meg kell erősíteni az államot, főleg az egészségügyi rendszert – mondta csütörtökön Klaus Johannis államfő.

“Fájdalmas leckéket adott nekünk ez a válság arról, hogy meg kell erősíteni az államot, hogy égető szükség van a közszolgáltatások átszervezésére a klientelizmus megszüntetése érdekében, hogy támogatni kell azokat a területeket, amelyek egy jól működő, valóban a polgárok szolgálatában álló állam alapjait képezik. Románia újraindítása most szükségesebb és sürgetőbb, mint eddig bármikor” – jelentette ki az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Johannis szerint az egészségügyi rendszer az első, de nem az egyetlen ágazat, amelyet új alapokra kell helyezni.

“Jól látszik, hogy mennyi hiányosságot kellett pótolni nagyon rövid idő alatt” – mondta az államfő, hozzátéve, nagy erőfeszítések és maximális mozgósítás révén a hatóságoknak sikerült gyorsan alkalmazkodni a helyzethez és meghozni a szükséges intézkedéseket, hogy kézben tartsák a járványt. “Különben sokkal nagyobb lenne a romániai áldozatok száma” – véli.

Az elnök ugyanakkor rámutatott, az előző kormányok által elkövetett hibák kijavítása folytatódni fog a válságból való kilábalás után is, “mert fontos, hogy Románia olyan ország legyen, amely biztosít állampolgárai számára minden feltételt a tisztességes és biztonságos élethez”.

“Szeretteinktől távol fogjuk tölteni a húsvétot; tegyük meg együtt ezt az erőfeszítést”

Rendhagyó körülmények között, szeretteiktől távol fogja tölteni a húsvéti ünnepeket a románság, jelentette ki az államelnök, felkérve a lakosságot, hogy tegye meg ezt az erőfeszítést.

“A húsvéti ünnepek küszöbén állunk, melyeket idén többségünk rendhagyó módon, szeretteitől távol fog tölteni. Gyertek, tegyük meg közösen ezt az erőfeszítést, hogy később, minél hamarabb újra együtt lehessünk szüleinkkel, gyerekeinkkel és nagyszüleinkkel” – fogalmazott Johannis.

Kifejtette, nagyon sok állampolgár példás polgári engedelmességről tett tanúbizonyságot ebben a rendkívül nehéz időszakban.

“A legtöbben betartják a társadalmi távolságtartásra vonatkozó felszólítást, nem hagyják el lakásukat, csak ha szükséges, felnőttségről és szolidaritásról téve tanúbizonyságot. Megköszönöm minden állampolgárnak, aki ezekben a napokban betartja a szabályokat, áldozatokat hoz, és ezzel óvja magát és a többieket. Minél többen vannak ők, annál nagyobb esélyünk van korlátozni és végül legyőzni a járványt” – mondta az elnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.