Felhívás!

A legfurcsább járványügyi szabályok a világon

A legfurcsább járványügyi szabályok a világon Külföld

Egész országok zárkóztak be, hogy megelőzzék a COVID-19 vírus elterjedését, csupán az alapvető szolgáltatások maradtak nyitva. Van azonban ahol “alapvetőnek” számítanak a fegyverboltok, máshol pedig csokoládé nélkül nem tudnak élni.

A BBC összeállítást közölt arról, mi számít “alapvetőnek” öt, a világ különböző pontjain fekvő országban.

Franciaország fővárosában, a Champs-Elysees-én az elszigetelődés első napján az egyetlen üzlet, amely nyitva maradt egy csokibolt volt. Nyitva vannak továbbá a péksüteményeket, sajtokat, bort árusító egységek is.

Az Egyesült Államokban államonként változik, hogy mi számít “alapvetőnek”. Egyes helyeken a fegyverboltok, máshol a marihuánát árusító egységek maradtak nyitva.

Ausztráliában már hetek óta zárva tartanak az éttermek, bárok és éjszakai klubok, az italboltokat azonban nem zárták be, akárcsak a játékokat áruló üzleteket sem.

A Fülöp-szigeteken minden közszállítási formát betiltottak. Az egészségügyi dolgozók azonban használhatnak triciklit, amely nagyon elterjedt közlekedési formának számít az országban.

Indiában leállították a napi 23 millió utast szállító vasutat, az információs technológiához tartozó vállalatok azonban továbbra is dolgoznak, hogy biztosítsák a kommunikációhoz, a bankszektorhoz és a kormányzathoz köthető hálózatok működését.

(BBC)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.