Hirdetés
Hirdetés

Johannis: a románok meg akarnak szabadulni a PSD-től

Johannis: a románok meg akarnak szabadulni a PSD-től Románia

A román állampolgárok “meg akarnak szabadulni a PSD-től”, vonta le az államelnöki választások kampányának következtetését Klaus Johannis államelnök pénteken.

Hirdetés
Hirdetés

“Még nem vontunk mérleget, de két-három dolgot el tudok mondani. Nagyon jónak minősítem ezt a kampányt. Szerencsémre nagyon jó kampánycsapatom volt. Majdnem 30 megyébe jutottam el. Összességében több mint 100.000 emberrel találkoztam. Több tízezer román állampolgárral kerültem közvetlenül kapcsolatba, tehát nagyon intenzív és nagyon jó kampány volt. Ha meg akarjuk húzni a vonalat, hogy mit is akarnak a románok, ezt mondhatom: a románok meg akarnak szabadulni a PSD-től” – állította Klaus Johannis.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) államfőjelöltje nem kívánta kommentálni ellenjelöltje, a Szociáldemokrata Pártot képviselő Viorica Dăncilă kampányát.

“Ellenlábasomat hagyom egyedül kampányolni. Már a legelején kijelentettem, hogy ebben a kampányban minél több emberrel akarok találkozni, és ez sikerült. Egy ilyen kampány rendkívül jó lehetőség arra, hogy közvetlenül kapcsolatba kerülj az emberekkel, és ezt tettem másfél hónapon keresztül. Nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy ezt csináltam” – mondta Johannis.

Az államfő hozzáfűzte, nem véletlenül döntött úgy, hogy Moldvában fejezi be a kampányát, ahol a hat megyéből ötben nyertesen került ki az első fordulóban. Meggyőződését fejezti ki, hogy a vasárnapi második fordulóban mind a hat megyében győzedelmeskedni fog.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük