Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă három ajándékot készített elő Johannisnak: egy trikolórt, egy alkotmányt és egy Bibliát

Dăncilă három ajándékot készített elő Johannisnak: egy trikolórt, egy alkotmányt és egy Bibliát Románia

Egy trikolórt, egy Bibliát és Románia Alkotmányát szánta ajándékként a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje, Viorica Dăncilă ellenjelöltjének, Klaus Johannisnak, de nem tudta átadni ezeket, az államfő ugyanis nem fogadta el a meghívást a jelöltek vitájára.

Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă a Klaus Johannis számára fenntartott és a nevével ellátott emelvényen helyezte el az ajándéknak szánt tárgyakat.

“Amint láthatjuk, Klaus Johannis nincs jelen, mint ahogy cotroceni-beli mandátumának öt éve alatt sem volt jelen. Ellenjelöltem hozzáállása kiábrándító” – fogalmazott, hozzátéve, három ajándékot adott volna át Johannisnak, ha megjelent volna a vitán: egy román nemzeti zászlót, “mert egy elnöknek a lelkében kell hordoznia a trikolórt, hogy jó román legyen és védje meg az országot”, egy példányt az alkotmányból, “amelyet mindenkinek tiszteletben kell tartania, de Klaus Johannis lábbal tiporta”, illetve egy Bibliát, “mert az az ember, aki hisz Istenben, jó ember (…), nem szít gyűlöletet és széthúzást, maga köré gyűjti, egyesíti az embereket, egyensúlyt és konszenzust teremt”.

A parlament épületében adott nyilatkozatában Dăncilă azt üzente a választópolgároknak, hogy aszerint döntsék el, kire adják voksukat az elnökválasztás második fordulójában, hogy melyik jelölt mit tett értük az elmúlt években, és mekkora tisztelettel viseltetett irántuk.

“Nézzék meg, mennyit dolgoztak, mennyire hallgatták meg önöket, mennyit fejlődtek az idő múlásával ezek a jelöltek. Én nem vagyok annyira arrogáns, hogy azt ígérjem, én leszek az ideális elnök, azt azonban megígérhetem – és a tettek engem igazolnak -, hogy többet fogok dolgozni, mint az elmúlt 30 év valamennyi államfője együttvéve” – hangsúlyozta.

Viorica Dăncilă pénteken nyílt levelet intézett Klaus Johannishoz, amelyben nyilvános vitára hívja ellenjelöltjét a parlamentbe. Johannis nem jelent meg a vitán, a PNL jelöltje péntek este egy bákói kampányrendezvényen volt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük