Felhívás!

Johannis: A Fidesz néppárti tagságának felfüggesztése jelzi, hogy az EPP nem tolerál bármit

Johannis: A Fidesz néppárti tagságának felfüggesztése jelzi, hogy az EPP nem tolerál bármit Románia

A Fidesz néppárti tagságának felfüggesztése azt jelzi, hogy az Európai Néppárt (EPP) nem tolerál bármit, még saját tagjai részéről sem – mondta pénteken Klaus Johannis államfő.

Az Európai Tanács brüsszeli ülése előtt nyilatkozó elnök rámutatott, az EPP, illetve a Fidesz vezetősége megállapodott abban, hogy felfüggesztik az Orbán Viktor vezette alakulat néppárti tagságát, ami azt jelzi – véli Johannis -, hogy az EPP nagyon sok mindenben nem ért egyet a Fidesszel.

“A választási kampány küszöbén fontos tisztázni: az EPP a legnagyobb pártcsalád, és nem tolerál bármilyen megközelítést, még saját tagjai részéről sem” – fogalmazott az államfő, aki szerint “fair” megállapodás született, amely lehetőséget biztosít a Fidesz számára, “hogy visszatérjen az EPP medrébe”.

Az Európai Néppárt közgyűlése szerda este megszavazta a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztését, ugyanakkor elrendelték, hogy egy háromtagú bizottság vizsgálja meg a Néppárt által szabott feltételek teljesülését és a jogállamiság érvényesülését. Az ülés után Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, a Fidesz tett javaslatot arra, hogy önként felfüggeszti tagságát a Néppártban, amíg a vele szemben indított vizsgálat tart.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.