Felhívás!

Jó hír: négyszer kevesebb közúti baleset történik a korlátozások bevezetése óta

Jó hír: négyszer kevesebb közúti baleset történik a korlátozások bevezetése óta Románia

72 százalékkal csökkent a közúti balesetek száma Romániában az utóbbi héten, miután a rendkívüli állapottal párhuzamosan közlekedési korlátozásokat vezettek be. A Román Rendőrség statisztikái szerint lényegében mindenféle bűncselekmény száma csökkent.

Kevesebb autó van az utakon, ami azt is jelenti, hogy kevesebb a baleset. A Román Rendőrség Facebook bejegyzése szerint március utolsó hetében csupán 27 közúti balesetet jegyeztek, 72 százalékkal kevesebbet mint a tavalyi év ezen időszakában, akkor ugyanis 99-re tevődött a balesetek száma.

A rendőrök a bűncselekményekre vonatkozóan is elkészítették statisztikájukat. Lopások esetében a számok a következők: 807 eset március utolsó hetében, ezzel szemben 2019 márciusának utolsó hetében 1692 esetet jegyeztek.

A számadatok csökkenése továbbá a rongálás, vandalizmus esetében is fellelhető, a figyelembe vett hetek összehasonlítása szerint ugyanis 535-ről 322-re csökkentek ezek a bűncselekmények. A rendőrség Facebookon közölte a jó hírt, miszerint március 30-án senki nem vesztette életét közúti baleset miatt az országban.

Ezek a bejegyzések több száz elismerő reakciót váltottak ki a közösségi oldalon, voltak azonban olyan felhasználók is, akik szerint ezeket az adatokat nem kellene most figyelembe venni, ugyanis ezekben a napokban az emberek kevesebbet és rövidebb útszakaszon utaznak autóval.

(Mediafax)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.