Hirdetés
Hirdetés

Január 29-én vállal felelősséget a kormány a kétfordulós polgármester-választásért

Január 29-én vállal felelősséget a kormány a kétfordulós polgármester-választásért Románia

Január 29-án ül össze a parlament arra az együttes ülésre, amelyen a kormány felelősséget vállal a kétfordulós polgármester-választást lehetővé tevő törvényért, döntött hétfőn a két ház házbizottsága.

Hirdetés
Hirdetés

Az ülés 14 órakor kezdődik.

A házbizottságok által elfogadott program értelmében a parlamenti képviselők január 27-én 16:30-ig nyújthatnak be módosító javaslatokat a jogszabály-tervezethez. Ezeket január 28-án küldik el a kormánynak.

Klaus Johannis államfő hétfőn elküldte a két házelnöknek, Teodor Meleşcanunak és Marcel Ciolacunak azt a levelet, amelyben rendkívüli ülésszakot kér, hogy ennek keretében vállalhasson felelősséget a kormány a kétfordulós polgármester-választást lehetővé tevő törvényért.

Rendkívüli ülésszakban tárgyalják a gyermekpénz megduplázásának elhalasztását is

Január 20-a és 31-e között a szenátus rendkívüli ülésszakára kerül sor, amelyet azért hívtak össze, hogy megtárgyalja a gyermekpénz megduplázásáról szóló törvény hatálybalépését augusztus 1-jére halasztó sürgősségi kormányrendeletet.

A felsőház vezetősége úgy döntött, hogy a kormányrendeletet hétfőn ismertetik a plénumban, a szakbizottságok pedig január 23-áig véleményezik, és január 28-ára összeállítják a jelentést.

A kormány január 16-án adott ki egy sürgősségi kormányrendeletet, amely a gyermekpénz megduplázását előíró törvény életbelépését augusztus 1-jére halasztja.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 20., 16:13
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ez sántít! Ugy képzelem ezt a felelősség vállalást mint amikor a bolond kijelenti, h teljesen normális!
    Ha őszig várnak a választásokkal esélytelenek lesznek a peszedével szemben!