Felhívás!

Iohannis: arra biztatom önöket, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni

Iohannis: arra biztatom önöket, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni Románia

A vasárnapi parlamenti választáson való részvételre buzdította az állampolgárokat péntek este Klaus Iohannis.

A Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában az államfő rámutatott, két nap múlva az urnákhoz várják a választópolgárokat, hogy eldöntsék, milyen irányt vesz az ország fejlődése a következő négy évben.

“Egy igazi demokráciában az állampolgárok rendelkezésére álló legerősebb eszköz a szavazat. December 6-án éljenek bölcsen ezzel az óriási hatalommal, mert a tét meghatározó fontosságú. Válasszanak felelősen, a jelenbe tekintve, de arra is gondolva, hogy milyen lesz majd a holnap Romániája. (…) Arra biztatom tehát önöket, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni, hallassák a hangjukat” – fogalmazott.

Iohannis hozzátette, a koronavírus-járvány miatt speciális körülmények között zajlanak a választások, de jól kidolgozott, szigorú védelmi intézkedések lesznek hatályban, amelyekkel a cél a minimálisra csökkenteni a megfertőződés veszélyét.

“Ha mindenki betartja a szabályokat, nem lesz okunk aggodalomra” – nyomatékosította.

Az elnök kiemelte, nehéz év áll mögöttünk, a koronavírus elleni vakcinának köszönhetően azonban “már látni e szörnyű világjárvány végét”.

“A következő időszakban el kell indítanunk az állam újjáépítését. Önök, kedves román állampolgárok, azzal bíztak meg engem, hogy felépítsem a Normális Romániát, és én eltökélt vagyok abban, hogy ezt megvalósítsam. A Normális Románia azonban csak akkor válhat valóra, ha december 6-án hasznosítjuk szavazatunkat” – tette hozzá Klaus Iohannis.

“Személyesen fogom vezetni a demokratikus és reformpárti erők összefogására irányuló törekvéseket”

Klaus Iohannis úgy nyilatkozott: a parlamenti választásokat követően személyesen fogja vezetni a demokratikus és reformpárti erők összefogására irányuló törekvéseket.

“Négy választásmentes év következik, tehát történelmi esélyünk van egy stabil kormányra, amely gyakorlatba ülteti azokat a folyton halogatott reformintézkedéseket, amelyek elengedhetetlenek a fejlődés szempontjából. Hogy ez megvalósulhasson, a december 6-i szavazás eredménye egy szilárd többség kialakulása kell hogy legyen, amely akar és képes a románok érdekében dolgozni” – mondta az államfő.

Iohannis azt mondta, december 6-án Románia végleg elválhat azoktól, akik miatt az ország alulfejlett volt, és akik le akarták téríteni európai, demokratikus útjáról.

“Személyesen fogom vezetni a Románia haladását szolgáló demokratikus és reformpárti erők összefogására irányuló törekvéseket” – ígérte az államfő, aki ismételten szavazásra buzdította az állampolgárokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.