Felhívás!

Hat iraki férfi próbált Magyarországra jutni egy kamionba épített dupla fal mögé rejtőzve

Hat iraki férfi próbált Magyarországra jutni egy kamionba épített dupla fal mögé rejtőzve Románia

Hat iraki menekült próbált Magyarországra jutni Nagylaknál egy kamion rakterébe épített hamis fal mögé rejtőzve. A bolgár határon egy kisbuszból kialakított furgonban próbáltak embereket átcsempészni.

A nagylaki határrendészek a 42 éves román sofőr által vezetett, Ausztriába tartó jármű átvizsgálásakor fedezték fel a dupla falat, amely mögött hat férfi rejtőzött. Mint kiderült, mindannyian iraki, 20 és 31 év közötti állampolgárok – közölte az aradi határrendészet.

A sofőr ellen embercsempészet gyanúja miatt, a hat iraki férfi ellen pedig illegális határátkelésre tett kísérlet miatt indult kivizsgálás.

Határsértőket tartóztattak fel a bolgár határon is, ahol egy bolgár rendszámú, fuvarlevele szerint Németországba ablakokat szállító furgon vasárnap reggel jelentkezett belépésre a calafati közúti határátkelőn. A bolgár és román határőrök közösen vizsgálták át a járművet, amelyből tíz iraki és szíriai határsértő került elő. A gépkocsivezető azt állította, hogy nem tudott a raktérben megbújt migránsokról.

A határsértőkkel és az embercsempészéssel gyanúsított gépkocsivezetővel szemben a Románia és Bulgária közötti toloncegyezmény alapján a bolgár hatóságok folytatják le a bűnvádi eljárást.

(Agerpres/MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.