Hirdetés
Hirdetés

Hargita megyei csoda?

A recorder.ro román hírportál arra próbál magyarázatot keresni és találni, miként lehetséges az, hogy március 27-ig Románia-szerte csak Hargita és Szeben megyéből nem jelentettek koronavírus-fertőződést.

Hirdetés
Hirdetés

Az internetes újság előbb Cristiana Oprita orvost, a nagyszebeni Katonakórház sürgősségi osztályának munkatársát faggatta. Az orvosnő hitetlenkedésének adott hangot, szerinte a statisztikai adatok nem valósak, úgy véli, egész biztosan vannak, voltak Szeben megyében is Covid-19-es fertőződések, csakhogy egyfelől a Kolozsvárra küldött tesztek eredményei késnek, másfelől pedig a rendszabályok értelmében nem lehet valakinél szűrővizsgálatot végezni csupán feltételezések alapján. 

A hírportál Hargita megyében is érdeklődik, és Ioan Proca prefektus nyilatkozatát idézi. A zenész és tanár múltjával a csíkszeredai lakosság körében igen népszerű liberális politikus kijelentette: “Csodára utaló magyarázatom nincs. De az bizonyos, hogy itt nagyon jó a felkészültség, a mozgósítás, és úgy tűnik, ez ideig szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Volt 30-35 fertőzésgyanús esetünk, ám mindegyik negatív. Még várunk néhány eredményre, a tesztek a kolozsvári laboratóriumban vannak”. 

Az említett hírportál megjegyzi, Hargita megye egyelőre tragikomikus történettel szerepel a “koronavírus térképén”, mert Maroshévíz kórházának orvosai, asszisztensei vécépapírt és gumiszalagokat kaptak, hogy maguknak védőmaszkokat készítsenek.

(bl) 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük